Miks meil haisteiks tüüpe pole?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • low-flow
    Klubi Liige
    • Jul 2009
    • 1208

Re: Miks meil haisteiks tüüpe pole?

Viimastest lehekülgedest tulebki välja, et inimeste standardid on väga erinevad. Mõni teenib 20k kuus ja kodused makaronid tunduvad nagu vaeste supiköök, teine teenib vb kolm korda nii palju aga ei näe midagi halba lihtsas sööklatoidus. Mina pole personaalselt kunagi näiteks unistanud või mõelnud, et oleks ainult võimalus, tahaks ühe 1000 kroonise eine nahka pista. Ma saan aru, et hea söök on hea, aga kümme korda väiksema summa eest võib sama targalt kõhu täis (ja ka uuesti tühjaks) saada.

Comment

• Codecci
      Luuramas Naisteturniire
      • Nov 2008
      • 7574

Algselt postitas Fortune Vaata postitust
      Suur summa kindlasti toidu peale läind, ei viitsi tavaliselt kunagi ise süüa teha ja tihtipeale söön 2-3 korda päevas väljas, keskmine eine ikka 100 eegi kanti ja klubides, pubides käies ka kokku ei hoia, nii et kui tagantjärele mõelda, siis 20k kanti tõesti väljaminekud jäävad. Üüratult suur summa tegelt ja ongi plaan praegu kulutusi kokku tõmmata ning raha mustadeks aegadeks kõrvale panema hakata.
      (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Kulutuste vähendamise asemel tuleb tulusid suurendada

Comment

• Kloonike
        Grinder
        • Nov 2008
        • 898

Mõni elab ka xxk+ kuus, kuid ei arva makaronidest ega pelmeenidest hapukoorega midagi halba. Söök on söök ja kui maitseb, siis mille üle vinguda? 20k+ vms tundub minu jaoks väga tagasihoidlik, samas ma ei käi kallites restoranides jms tihti. Hea meelega järan Big Maci kui isu on. Ma ei ütleks, et see Big Mac on halvem kui mu 1000 eegune sushi või mõni steak kuskil peenemas restoranis.

Comment

• BuildUp
          Pokkerihai
          • Oct 2008
          • 2547

Mul isiklikult kulub sügisest juba 9,5k puhtalt kooli ja korteri peale. Auto peale läheb ka keskelt läbi mingi paar kilo kindlasti. Lisaks veel vaja süüa ka ning riideid ja muid vajaminevaid asju osta. Seega võrreldes paari aasta taguse ajaga on ikka asjad väga müstiliselt muutunud ja kuigi siis sulli ei tulnud ja praegu tuleb on seis ikkagi kuidagi samaks jäänud. :/ :D Samas midagi kurta otseselt ei saa kui ainult selle üle, et peaks rohkem pingutama, et tulusid kasvatada.

Ja kui väsinud ma olen paljude inimeste mõtteviisist, kes vaatavad poes mõnda asja, mida nad tahaksid, aga ei osta, sest nad EI SAA JU SEDA LIHTSALT ENDALE LUBADA! Seega Codecci lause otse kümpi.

Algselt postitas Codecci Vaata postitust

Kulutuste vähendamise asemel tuleb tulusid suurendada

Comment

• Kloonike
            Grinder
            • Nov 2008
            • 898

Algselt postitas BuildUp Vaata postitust
            Mul isiklikult kulub sügisest juba 9,5k puhtalt kooli ja korteri peale. Auto peale läheb ka keskelt läbi mingi paar kilo kindlasti. Lisaks veel vaja süüa ka ning riideid ja muid vajaminevaid asju osta. Seega võrreldes paari aasta taguse ajaga on ikka asjad väga müstiliselt muutunud ja kuigi siis sulli ei tulnud ja praegu tuleb on seis ikkagi kuidagi samaks jäänud. :/ :D Samas midagi kurta otseselt ei saa kui ainult selle üle, et peaks rohkem pingutama, et tulusid kasvatada.

Ja kui väsinud ma olen paljude inimeste mõtteviisist, kes vaatavad poes mõnda asja, mida nad tahaksid, aga ei osta, sest nad EI SAA JU SEDA LIHTSALT ENDALE LUBADA! Seega Codecci lause otse kümpi.
            Siin kohal olen Codecciga nõus, kuid probleem enamike inimeste jaoks on see, et nad ei suuda seada kõike omale reaalselt lubada. Kas laenu eest auto või korter ostetud tõesti sinu oma? Laen on -EV, parem oodata ja koguda raha, kui võtta laenu ja kaotada long runnis. Kui ikka plekki ei tule, siis ei ole mõtet moe pärast omale luksusi soetada. Mis siis, et laenu tagasimakse tundub väike... Materiaalne väärtus eelnimetatuil on äärmiselt ebaoluline. Paljud ihkavad seda, mis mis neile kättesaamatu, kuid kui jõutakse arusaamiseni, et võlgu elada vms ei ole mõtet, kaob ka vajadis taolisi väljaminekuid teha.
            Last edited by Kloonike; 11.08.10, 02:23.

Comment

• ok2aa
              Klubi Liige
              • Oct 2008
              • 1903

enamustel postitajatest ei ole igakuistesse kuludesse märgitud kulutust riiete, tehnika, puhkuste, säästude jne jaoks. mis te siis teete, kui uus telekas on vaja osta?

Comment

• Pahvak
                Pastilaa?? Ei!
                • Dec 2008
                • 4431

Tolmuahv on siin vist ainus, kes teenib palgatööl head raha, aga kahtlen, et siin väga paljud palgatööle minnes teeniksid vähemalt "närused" 20k kätte. Kuidagi kurb lugeda, millistes illusioonides siin osad vaevlevad, nagu alla mingi x summa polekski õnneliku elu olemas ja süüdistavad eestlase alalhoidlikku talupojamentaliteeti, et miks nad küll rohkem ei raba.

P.S. Enda arust elan ma üsna hästi ja ei mäleta kuna mul viimati rahapuudus oli.
                Fullstacks have more fun.

Comment

• ok2aa
                  Klubi Liige
                  • Oct 2008
                  • 1903

Algselt postitas Pahvak Vaata postitust
                  Tolmuahv on siin vist ainus, kes teenib palgatööl head raha, aga kahtlen, et siin väga paljud palgatööle minnes teeniksid vähemalt "närused" 20k kätte. Kuidagi kurb lugeda, millistes illusioonides siin osad vaevlevad, nagu alla mingi x summa polekski õnneliku elu olemas ja süüdistavad eestlase alalhoidlikku talupojamentaliteeti, et miks nad küll rohkem ei raba.

P.S. Enda arust elan ma üsna hästi ja ei mäleta kuna mul viimati rahapuudus oli.
                  + 100

thread on suht ulme.

Comment

• ok2aa
                    Klubi Liige
                    • Oct 2008
                    • 1903

btw, lõunat käin kodus söömas.

Comment

• kuco
                      Pokkerihai
                      • Oct 2008
                      • 1910

Algselt postitas Kloonike Vaata postitust
                      Laen on -EV, parem oodata ja koguda raha, kui võtta laenu ja kaotada long runnis.
                      Kas selgitaksid seda veidi lähemalt?

Comment

• Kotkas1000
                        Pokkerihai
                        • Nov 2009
                        • 2305

Raha kulub palju tõesti. 10K kuus ei ole võimalik kohe kuidagi hakkama saada, kui pere taga. Minul kulub auto peale u. 5K kuus. See sisaldab bensiini, kindlustust ja remondiarveid. Sõidan läbi keskmiselt 2000km kuus. Korteri maksed suvel ~1,5K, talvel ~3,5K (sisaldab kõike korteri juurde kuuluvat). Muud igakuised arveldused (pangalaenud, lasteaiakohamaksud, telefonid jne. jne) ~6K kuus. Lisandub söök, jook, mis on kuus kindlasti 5K millegagi. Lõbutsen vähe, aga arvan, et õlle nahka ja mõningate väljaskäimiste nahka kulub kinldasti 2K kuus keskmiselt. Lisaks riided, kodutehnika mida on vaja aegajalt uuendada, tarbekaubad keskmiselt 1,5K kuus pakun. Lisaks on muul veel suhteliselt kulukas hobi - kalastamine. Ma loodan, et naine seda siin nüüd ei loe mul, aga selle peale kulub kindlasti keskmiselt 2K kuus. Ühesõnaga alla 25K ei mängiks kohe kuidagi välja pere peale.
                        Lahedalt äraelamine tähendab minu standardite järgi seda, et nr 1: ei ole LAENE. Kuu sissetulek on selline, et aastas jääb keskmiselt ilma kokkuhoidmata 100K pangaarvele üle. Eeldan, et selliseks toimetamiseks on vaja keskmist sissetulekut 45K-50K kuus minimaalselt.
                        Kuna naine käib tööl, mina käin tööl ja viimasel ajal on ka pokkerist suht kopsakas lisa tulnud, siis momendil elan täitsa OK ära ja saame hakkama. On lootust, et sügisel saan pikema reisi rahumeeli ette võtta kuhugi soojale maale koos perega.
                        Lisaeesmärk on see, et suudan pokerdada kevadeks summa, millega suudan likvideerida oma pangalaenu (u.250K eeki)
                        Last edited by Kotkas1000; 11.08.10, 07:31.

Comment

• leits
                          Hundinui
                          • Apr 2009
                          • 9562

Mul vist standard üüride jms peale koos kommudega ca 5k kuus + siis muud jamad .. 15-20k äkki?

Ja obv kui bemm surema hakkab siis lisame min 10k sinna juurde :D

aga tolmuahvi söögiarved p2evased on pigem ballad juba minu jaoks

Obv ma pole kunagi k2ind ka gloriates jms .. ausalt öeldes ei kipu ka
                          Last edited by leits; 11.08.10, 07:50.

Comment

• tolmuahv
                            Klubi Liige
                            • Feb 2009
                            • 2502

See väljas söömise teema sai minu tekstist natuke kontekstist välja rebitud ja võimendatud. (Just for the record, minu kõige tihedamini külastatav söögikoht on kindlasti Vapiano, kus saab 150 krooniga väga hästi söönuks).

Aga üldjoontes jagunevad kulud kaheks: Püsikulud, a la laenud-liisingud-üürid-söök. Neid on võimalik planeerida. Samas on igasugused planeerimata kulud, mis minu hinnangul annavad kokku väga märkimisväärse summa ilma, et peaks ise üldse eriti pingutama. Neid vältida üritades oleks elu oluliselt ebamugavam, aga iseenesest ei ole tegu kindlasti mingi luksusega. Toon mõned näited enda viimase aja kuludest, mida ma varem ette ei näinud:
                            - Unustasin elektriarve maksta. EE lülitas hoiatamata elektri välja. Tagasi panek 3k.
                            - Mängisin jalgpalli, vigastasin põlve. Haigekassajärjekord 9 kuud. Arstid-uuringud kokku 5-6k. Lõikuse sain pimeda õnne läbi haigekassalt.
                            - Võtsin koera. Igasugused kausid-rihmad-kammid-koolid-vaktsiinid-arstid ca. 20k. Seal ei ole absoluutselt ühtegi edevat või säravat kulinat, mida mõned hälvikud koera külge riputavad. Seal hulgas on ca. 7-8k arstiarveid, sest koertekoolist väideti, et koer on haige (peale 7-8k selgus, et ei ole).
                            - Koera pärast pean krundile aia ümber ehitama. Seda oleks võinud ette näha, aga ma ei juurelnud selle üle enne. 20k.

Ma ei tea kuidas teistega on, aga minul isiklikult tuleb selliseid asju pidevalt ette. Ja aasta lõikes on need kokku päris olulised summad. Sellepärast peab ka planeeritud tulusid hoidma suuremana kui planeeritud kulusid.

Comment

• vilkar
                              Klubi Liige
                              • Jul 2009
                              • 1290

mul läheb kuus 12-15k kuskil ära ilusti pangale + kommuńaalid+ söök + vabaeg + muud kulutused ....

kuna palka saan normilt, siis hetkel elan normaalselt ära ja pokkerist tuleb veidi lisa ka :)

Comment

• pastilaa
                                kuum poiss
                                • Apr 2009
                                • 7518

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
                                Argentiina Restoran, Steak House ja Mack BBQ on kõik odavamad, mis on ühed ballamad kohad Tallinnas imo.
                                [ ] ballad
                                [x] suur amps

Algselt postitas Tolmuahv Vaata postitust
                                Stenhus, Egoist, Ö, Gloria, Bocca, Gianni, Horizont, Kolm Õde, Tsaikovsky.
                                [x] ballad (neist kuues käinud, st julgen väita)

Comment

Working...