Micro fr cash at Mõms poker-hut

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • soouni
    Grinder
    • Jul 2010
    • 771

Micro fr cash at Mõms poker-hut

Tervist Pokkeriprolased.

Olen Mõmm, pärit Viljandist ning 19 aastane. Sügisest muidugi Tallinna kodanik, sain tasuta Tallinna Tehnika Kõrgkooli kohale sisse ainesse Hoonete ehitus. Juhuuu.
    Pokkeriga tutvusin 3 aastat tagasi, sõbra kaudu kes mängis PKR-s playmoney ja freerolle. Seal ka mu esimene playmoney kasutaja oli on. Nüüdseks aga pool aastat aktiivsemalt pokkeriga tegelenud ehk siis õppida üritanud kuna tahan learner olla mitte grinder. (kes blueprinti lugend see teab). Alguses kui uuesti peale pausi pokkeriga tutvusin ja igast e-bookse lugema hakkasin üritasin mängida võimalikult palju freerolle mängida ja sai mõned steigid küsitud kus, ühe suutsin buy-inni tagasi võita kust tuli mu esimene cash ka 5$ buy-in ja cashisin 11 daala. Rohkem pole suutnud, ega enam viitsind, sest nad ei paku mulle huvi enam, vaid leidsin tõelise kire cash game. Kus veel on täis donky aga see muutub vaikselt vaikselt TAG regulariks kuna õppimisest järjest rohkem rohkem kasu.
    Lugesin lugesin raamatuid ja mõtlesin, et oh nii saan targaks ja oskan mängida, aga tutkit ei oska vot, mis sest paar raamatut loetud ja nagu peaks põhitõed selged olema.
    Sain alles rolli endale 300 euri, et alustada mängimist NL10-st mis on väga normaalne minu arvates kui põhitõed selged ja pead A- mängust kinni.
    Seega esimes päeva tõmbasin circa 500 käega tõmbasin -5bi kohe lõbusasti, sest olin nagu vasikas kes värskele heinamaale kevadel saanud. Kõik mis midagigi loetud või ja üritatud meelde jätta polnud midagi meelest. Ei betsize ega positsioon ning mis käsi kus positsioonilist mängida.
    Seega vaatasin träkkerit ja hopsti avastasin kenasti rolli kadund ja otsustasin peatada mängu. Ning kobisin tuttu, ja magama jäädes mõtlesin, et mida kuradit ma valesti teinud olen ja vaikselt hakkas koitma, et kus on su põhitõed mees. Need sel hetkel puudusid.
    Nüüd siis väheke grinditud käsi kuni 1600-ni pole küll mingi arv aga vaikselt veel mõned buy-innid kaotatud bad play-dega, pole üldse õnnelik. Ning soovitati ja otsustasin et teen selle blogi siia, et siis küsida tarka nõu ja postitada käsi ning oma arengut.
    Praegu väga polegi või ei tahaks käsi postitada, sest need ikka nii ulme valesti ilmselt mängitud, et häbi hakkaks. Aga siit edasi läheb aind paremuse poole.
    Nüüdsest teen paar päeva pausi, et puhata õppida ning mõelda.

Nüüd seaks siin endale eesmärgid siia mida pean järgima, sest suht palju jõlgun siin foorumis niisama ringi kui selle asemel õppida uut või analüüsida mängu.

- Põhitõed unepealt selgeks.
    - Positsioon, positsioon, positsioon!!!
    - Korralik bet-sizing.
    - Mängida koguaeg A-mängu.
    - Mitte rohkem kui 4 lauda korraga.
    - Ennem mängida alustamist segavad faktorid eemaldada. ( msn, foorum, nett, jne.)
    - Tuba ning arvutilaud ka korda.
    - Vajalikud abimaterjalid valmis vaadata.
    - Teha mängu ajal palju note mängijate kohta.
    - Ennem tähtsast otsust möelda selgelt ning vaadata ennemad tegevused üle.
    Kui midagi meelde tuleb lisan.

Üldiselt mõned punktid.
    - Lõpetada kool ja saada korralik haridus.
    - Toituda tervislikult.
    - Tegeleda koeraga.
    - Trenni teha.
    - Jõuda 2 aastaga NL100 või veelparem NL200. ( ei tohiks utoopiline olla kui näha vaeva ja korralikult tööd teha selle nimel.)

Veel endast niipalju, et tegelen aktiivselt saalihoki ja talvel ka jäähokiga. Nii, et kui keegi foorumlane peaks nende aladega tegelema või kuskil käimas mõne pundiga neid harrastamas ja kuluks üks veel ära siis võib vabalt ühendust võtta PM-i või msni teel.
    Ning kui peaks olema koeraarmastajaid siin siis ja sooviks mängusessiooni koertega ehk koerad omavahel saaks sotsialiseeruda ja mängida siis võib ühendust võtta, mul on 3 aastane Ameerika Staffordshire Terrier ja nimeks tal Donna.

Veel küsiks huvipärast, et kui keegi NL10-30 mängija sooviks koos sessiooni teha, et sellega parandada oma mängu ja teise mängu siis on teretulnud ühendust võtma. Kaks pead on ikka parem kui üks. Nendel levelitel ei tohiks üldse olla väga suur vahe. Nagu targemad räägivad.

Vabandust kui teema liiga pikk ja vahepeal offtopic, aga see on päevik ja nii vast võib ning loodetavasti oli huvitav lugemine.

Palun mitte mingeid trollimist ja cräppi kirjutada siia, igasugused nõuanded soovitused ja muud head asjad on teretulnud.

Parimat soovides,
    Mõmm

Mängin siis NL10 6-max Prima võrgus ja Purple Lounge toas.

PS! Formula for long life: eat light, play tight!
    Last edited by soouni; 22.03.11, 20:54.
  • kjmrc
    Pokkerihai
    • Aug 2009
    • 4541

Re: Mõmmi pokkerikoobas

ma olen kaa mõmm :D

Comment

• k2snakalle
      Pokkerihai
      • Dec 2008
      • 2545

väga solid (Y) Siiani oled hea mulje jätnud ja proovin siis siia postitatud käsi analüüsida-nõua anda.
      Võin öelda, et kui palju raamatuid lihtsalt lugeda, siis mängides ongi kõik meelest läinud. Soovitan raamatu ette võtta ja peatüki haaval kokkuvõtet tegema hakata. ISE kirjutad kenasti tähtsamad asjad üle ja teed selgeks endale. Pärast on ka maruhea tähtsamad laused üle lugeda ja vaadata, et kas oled sellele ja sellele tähelepanu pööranud :)
      Edu laudades!

Comment

• soouni
        Grinder
        • Jul 2010
        • 771

Tänud, olengi seda teinud, mul suht normaalselt e-bookidest tähtsaid asju välja printind + lisaks on mul vihik ka mängu kõrval kus tähtsad laused sees ning kui midagi kummalist mängu ajal juhtub siis saan kiiresti üles kribada.

Väike kodune töö.
        Ehk siis seisneb selles, et töötlen ühe käe läbi mille sain ühelt pokkerimängijalt. Lõpptulemust ehk mis vastasel on selle proovin ära arvata. Ning iga tänava peal mängu kommenteerida ja mis on minu arvamus. Lõpuks siis avaldate teie foorumlased arvamust kes viitsivad kas mu mõttekäik ja mõttemaailm on õige.

Järgnev käsi pole minu poolt mängitud, üritan harjutada lugemist mind outside ning oddside arvumist.
        Game: HE
        Structure: NL
        Type: Ring
        Poker Room: Full Tilt
        Limit: 0.10/0.25

Hero (SB) ($25.26)
        BB ($13.59)
        UTG ($54.43)
        MP1 ($27.14)
        MP2 ($29.01)
        CO ($28.87)
        Button ($32.74)

CO statsid 424 käe kohta on 12/11/2.8 võib öelda, et on TAG.

PREFLOP: Hero is SB with AsKs
        3 folds, CO bets $0.75, 1 fold, Hero raises to $2.76, 1 fold, CO calls $2.01

CO tegin 3bb suuruse beti mis on vägagi normaalne tema juurde foldituna, kas võtta blindid või siis õige suurusega open raise. Tema statside kohaselt mis poker stove sisestades 12 protsenti peaks ta käsi jääma järgmisse vahemisse:
        +77 ; +ATo ; KJo ; +A9s ; +KTs ; +QTs ; +JTs. Võib vabalt iga selles käe- rangega 3-bettida. Kuna ma teda 3bettisin. Siis tema calli peale välistaks temalt mõned käed nagu: A9o ; ATo ; KTo ; QTo ; ja A9s. Ma arvan, et mu 3betile foldiks ta need käed.

FLOP: ($5.77) 5h ; Kh ; Ad (2 players)
        Hero bets $4.44, CO calls $4.44

Floppasin monstrumi top two pair, otsustan, et betin umbes 3/4 potist, mis peaks olema hea kuna kinni makstes võidab palju raha.
        Nii minu outsit siin on, et oma kätt veel tugevdada on full house püüda kas siis Kings full või Aces full house püüda seega minu järele jäänud kaardid outsid on: Ah ; Ac ja Kc ; Kd. Ehk neli outsi.
        Kuna flop on ja kaks tänavat veel tulemas siis 4 x 4 on 16 protsenti võimalust, et minu käsi veel paraneb ehk võidan siis kui saan näha 2 kaarti ehk riveriks 2 ja 4 reegli järgi. Outsid flopil neljaga korrutaga ja turnil 2 , et teada saada protsenti on võimalust kätt parandada ehk ratio umbes peaks olema 1:4 või siis 4:1 dog olen. 1 korra võidan 4 korda kaotan.

CO callib mind, siin hittis midagi sest muidu ta ei calliks kuna on nii wet board.
        Siin väheneb jällegist käte hulk millega ta mind callib. Minu arvamus on, et callib järgnevate kätega vabalt: JTs ; QTs ; QJs ; JTo ja s ; QJo ; AKo ja s ; AQo ja s ; KQo ja s ; JJ ja QQ.
        Nii tal võib olla vabalt sama käsi mis mul AK siis straight draw mis võib olla lihtsalt straight draw 4 outsiga või siis backdoor straight draw kus peab hittima mõlemad kaardid kui tal on näiteks KQ. Vaja hittida J ja T. Ning võib olla ka flush draw kus tal on 9 outi vaja siis hittida 9-st 1 ärtu mis on pakis.

Seega tal on QJ või JT siis tal 4 outsi kaks kaarti tulemas 20% võimalus võita.
        Kui tal on flush draw siis tal 9 outi ja kaks kaarti tulemas siis 4 x 9 = 36% võimalus võita ehk kokku 56 protsenti võimalus tal hittida. Ehk 2:1 favorite võitmaks seda kätt.
        Ehki olen flopil ees siiski turn ja riveril võin vabalt taha sattuda ning vägagi ebameeldivasse olukorda sattuda.
        Kui peaksin floppama housi siis olen igate moodi ees, ja ta enam ei drawi välja kuhugi ja kui tal sama käsi mis mul siis lihtsalt split pot.
        Ning veel kui hoiab praegu käes ülejäänud kahte AA siis tal set ja on juhtimas hetkel ning tema call flopil sobib igate moodi, et trappida mind hiljem.

CO-l alles 21.67$
        Minul alles 18.06$

Implied oddsid minul 21.67+5.77=27.44 ja see 27.44/4.44= 6.1:1 ratio ning see on hea kuna me vajasime 4:1 oddse et callida siis ma võiks siin päev otsa callida ja long termis oleks see +EV.

Aga teise nurga alt võtame EV valemi ja teeme arvutuse:
        EV= (,% mis võidan)( summa mis võidan) - (,% mis kaotan)(summa mis kaotan)
        EV=(0.20)(27.44)-(0.35)(25.26) = EV - 3.353$ ehk siis tegelikult long termis peaks see olema kahju toov call. Kui ta püüab flush drawi.
        Kui ta püüab straight drawi siis peaks see olema long termis +EV 0.436$
        Ning kui tal võiduvõimalus protsent flopis on 55% flush draw ja straght draw siis on see call meile -EV 8.405$.

TURN: ($14.65) Kd (2 players)
        Hero checks, CO checks

Ütleks et hirmutav kaart, sest võis vabalt flopata meist kõrgema maja ehk Aces full maja ja meie Kings full maja on busted. Ei ole nii uhke kui temal.

Alles nüüd jõudis kohale, et see ongi ainuke kaart mis mind võib bustoks teha ja mina oma second nutsi hittida.
        Nii, et check on korralik siin ja kui ta checkis järele siis trap siin on checkiga on igati mõistlik.
        Ei oskagi väga siin midagi kommenteerida. Hirmus kaart. Kui vast me poleks hittind oma maja siis muul juhul kui peaks edasi bet tulema oleks fold.

RIVER:($14.65) 6d (2 players)
        Hero bets $9.12, CO raises to $21.67 (All-In), Hero calls $8.94 (All-In)
        Hero järgi otsustas, et CO check hirmustas tedagi ja otsus bettiga selline summa on suht okei kuna on valuet. Kas siis sundima callima või või foldima kui tal midagi peaks olema. Igatahes kaart riveril ise oli täis blank ja ta ei saanud oma flushi millest tal nagunii kasu poleks olnud mu maja vastu. Kuigi oleks hea olnud sest siis oleks ta allinn vabalt saanud.
        Aga nüüd CO raiseb all-in ja see lõhnab suure monstrumi järele ja järele minu arvamus tema kätest on siis kas AKc käsi sama mis meil tuleks splitt pot või siis AA millega ta võidaks Aces full house´ga maja.

Kuna ta shoves sisse ja me juba oli pot comitted siis peab lihtsalt maha callima ja lootma, et meie full house on hea. Kuigi ilmselt on kas split pot või tema Aces full house sest ta on nii Villian ja ta ei calliks meie beti riveril vaid loobuks.

Seega minu esimene arvamus tema käe kohta AA ja Aces full house mis biidib meie maja. Ning kui tal oli AA siis ta ilusti trappis mind ära.
        Ning teine arvamus AK ning split pot mis oleks meile hea.

Vastase lõpliku kätt teab foorumlane Cyphero keda ma tänan, et andis analüüsimiseks mulle see käe ehk harjutamiseks. Vastus tuleb siia siis kui olen kuulnud tarkade foorumlaste arvamust minu mõtetest ja mõtteteedest. Ehk palun pakkuge omad variandid mis käed võivad Villainil.
        Tänan.

Käe postitav Cyphero siia siis kui olen piisavalt vastuseid ja tagasisidet saanud. Kes jagavad sellist matsu ja huvitab see teema palun võtke hetk ja vastake.

No nii kõigepealt vabandan, et tekst võib olla segane ning kohe kindlasti on ta pikk. No sorry.

Nii esitaks tarkadele küsimused, millele sooviks vastuseid.

1. Kas teie mängiksite AKs selliselt positsioonilt nagu siin käes?
        2. Kas beti suurused on õiged?
        3. Kas minu arvamus et flop on märg on õige?
        4. Kas ise paneksite samadel tänavatel vastase ise samale ulatusse?
        5. Kas implied oddside arvutus on õigesti tehtud?
        6. Kas outid ja protsenti ja ratiod on õigesti määratud?
        7. Kas see on õiget, et tegevus on -EV ehk see on õigesti arvutatud ja mõeldud?
        8. Kas riveril bet on õige ja käitumine? Kui ei kuidas teie teeks seda?
        9. Kas mu üldine mõttemaailm on õige? Mõttekäigud.
        10. Kuna käsi iseenesest suht monstrum, kuidas teie käituksite kui tegelikult long termis -EV?

Rohkem hetkel küsimusi pole.
        Kes viitsivad palun vastake.

Ma ise ka ei tea veel mis tal käes oli!

Ette tänades,
        Mõmm

PS! Kritiseerige, arutlege ja andke nõu mis valesti!
        Last edited by soouni; 07.08.10, 21:54.

Comment

• levis
          Pokkerihai
          • Oct 2008
          • 1557

1. Kas teie mängiksite AKs selliselt positsioonilt nagu siin käes?
          Jah

2. Kas beti suurused on õiged?
          Tõstaks preflop ~2.4, teeb sama töö ja jätab gramm rohkem ruumi pokkerit mängida ning ka 3bet-bluffid ei lähe nii kalliks. Muidugi võib ka kord tõsta nii ja kord naa :) Samas targemad räägivad, et kohati on OOP täiesti ok rohkem lükata, sest me ei taha üldse postflop mängida või jätta vastasele suurt ruumi seal manööverdada vms.

3. Kas minu arvamus et flop on märg on õige?
          ei ole vist, sest mastitõmme on suhteliselt vähe tõenäoline. AQs võib ju olla, aga pigem ta foldib isegi selle käe. Samas mõned sarnaste statsidega mängijad ei foldi peaaegu kunagi 3betile, seega "call to 3bet" range võib olla väga lai. Ma küll ei usu seda antud juhul, aga kui mängijat täpsemalt ei tea, siis tuleb selliste võimalustega arvestada. Ning kui QJs ja TJs on mängus, siis on maybe wet, samas maybe not, ma pole terminoloogias eriti tugev.

4. Kas ise paneksite samadel tänavatel vastase ise samale ulatusse?
          Preflop AK,JJ+ võib olla ka suvaline pocket paar. AQs maybe, aga väga ei usu, veel vähem AJs või KQs.

5,6,7.
          zzzZZZZ

8. Kas riveril bet on õige ja käitumine? Kui ei kuidas teie teeks seda?
          Panustaks vist turnis, tihti on parim viis oma käe tugevuse varjamiseks panustamine :). Slowplay võib ka hea olla, samas kui ta maksis nii kenasti flopis (vaevalt ta siin floatis sellise boardi puhul), siis küll maksab ka 1/2 turnis. Eriti kui tal juhtub 55 olema või ka siis kui istub oma Ax mastitõmbel või QJs,TJs-ga kavalat mängu tegi. Obv kõige tõenäosem on AK või AA. Küsimus, et kui tal AK või AA, siis miks me tahame nuppe sisse ajada, miks endale auku kaevame... See on hea küsimus! Ma pakun, et me ei tunne vastast ja ta võib vabalt olla võimeline siin QK,55, tõmme,Ax näitama ja see on piisav põhjus....maybe lol

9. Kas mu üldine mõttemaailm on õige? Mõttekäigud.
          Ikka ikka! Ma küll ei arva, et see käsi on just kõige parem implied oddside arvutamiseks, aga kindlasti kahjuks see ei tule :)

10. Kuna käsi iseenesest suht monstrum, kuidas teie käituksite kui tegelikult long termis -EV?
          Long termis käsi maybe -EV, aga me ei näe ju kätt kohe tervikuna, algul tuleb flop jne. Kui vaadata tänavate kaupa, siis näib see küll +EV. Nii ei saa otsustada, et ahhaaa riveris lükkas nupud sisse... ju siis split või oleme doomed ja nüüd on käsi valesti mängitud. Kui on head readid vastase kohta, siis võib tõesti kuskil tänaval fold leida, aga antud juhul... c'mon..never.
          Last edited by levis; 08.08.10, 06:44.

Comment

• soouni
            Grinder
            • Jul 2010
            • 771

levis ma tänan sind vastamast.

Ma arvan, et ta nii nit, et ta 55 paariga ei mängiks seal nii kuigi mine sa tea.
            Käsi pole minu mängitud, ja oleks endale meeldib ka turnis panustada, esiteks oleks saanud aimu ta käe tugevusest ja teiseks paneks talle sellega pressure peale. Sest siis tal aind 44-st järelejäänud kaartidest 9 aitaks teda ja äkki sunniks see teda oma flushdrawi foldima.

Siin ju ainuke käsi riveris mis biidiks oleks ju nuts Aces full house.
            Ja muidugi sellele ja niipaljudele asjadele ei ole aega mõeldagi mängu ajal. Et ma igastahes oleks kohe kõik enda nupud sisse kütnud, riveris äkki oleks ta isegi foldinud selle peale. Ja oleksin decent poti käte saanud.

EV-d ja implied oddse arvutasin niisama, et saaks rohkem nendest aru ning mõistaks neid.
            Siin võibolla saaks või ma ei tea oskagi hetkel reverse implied oddse ka arvutada. Aga ei mõika eriti praegu seda. Saan aru aga siin ei oskand arvutada.

Siuke harjutamine laiendab silmaringi ja aitab käte peale mängijaid panna.

Palun foorumlased olge julgemad ja avaldage enda arvamust ka!
            Või kirjutage lihtsalt käsi mis te arvate, et tal olla võiks. Huvitav.

Ette tänades,
            Mõmm

Comment

• soouni
              Grinder
              • Jul 2010
              • 771

t´ra küll krdi tont rsk ära mängi OOP!!!

Comment

• Cypher0
                Pokkerihai
                • Jan 2010
                • 1512

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (7 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (SB) ($25.26)
                BB ($13.59)
                UTG ($54.43)
                MP1 ($27.14)
                MP2 ($29.01)
                CO ($28.87)
                Button ($32.74)

Preflop: Hero is SB with K, A
                3 folds, CO bets $0.75, 1 fold, Hero raises to $2.76, 1 fold, CO calls $2.01

Flop: ($5.77) 5, K, A (2 players)
                Hero bets $4.44, CO calls $4.44

Turn: ($14.65) K (2 players)
                Hero checks, CO checks

River: ($14.65) 6 (2 players)
                Hero bets $9.12, CO raises to $21.67 (All-In), Hero calls $8.94 (All-In)

Total pot: $50.77 | Rake: $2.53

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• jaagup17
                  Vana Tegija
                  • Mar 2009
                  • 1090

Mis su nimi on, olen ise ka pärit Viljandist ja hakkan nüüd teist aastat TTÜs õppima ?

Comment

• raunsz
                    Vana Tegija
                    • Jan 2010
                    • 1492

edu!

Vahepeal võiks Tln-s live teha vms? Ise ka TTÜsse. :D

Tunnen ka Viljandist palju inimesi. :)

Comment

• soouni
                      Grinder
                      • Jul 2010
                      • 771

Ikka jaaa mu nimi Martti. Uuekal elan, ja vana võidus käisin. Ok live on hea idee aga ma tehnika kõrgkooli ning mis ttüse õppima lähed.

kes sa jaagup oled, väga palju ette ei tule jaagupeid viljandist. lisa äkki msni soouni@msn.com

Comment

• soouni
                        Grinder
                        • Jul 2010
                        • 771

panin natuke puuse käe arvamisega aga noh said kena poti ja see vabalt oli üks variantidest. arvasin et tugevam käsi aga näed.

Comment

• seep
                          Grinder
                          • Dec 2009
                          • 698

Soovitan mängida Ranka tabeli järgi, see on 95% ajast preflop rangede koha pealt korrektne ABC pokker.

Bet sizingu koha pealt on suht totter tõsta 2.49, tõsta 2.5, kuna vastased võivad üle hakata mõtlema(selleks pead nende ajju ronima). flopis cbet 66-90% potist, multiway potis kui on suur lead, rahus potsize bet. Kui HU olles vastase fold to cbet on väga suur(90% ringis), siis võid rahus teha väiksema cbeti isegi 60% piisab, kuna nii sa riskid vähem ja võidad ikka sama palju. Turnis beti 60%, kui on station ja sul on nuts, beti 80-90%, et saaksid riveris nupud ikka sisse. Riveris oleneb siis, kui näed et vastane on nõrk, aga sul on üpriski hea käsi, tee väike bet, parem väike võit kui suur... ehk kui ta callib su 30-40%se beti maha, ole õnnelik. Kui station siis ilmselgelt nuppe väga kvaliteetse käega.

Loodan, et aitab see tekst sind.:) Edu!

Comment

• soouni
                            Grinder
                            • Jul 2010
                            • 771

tänud tänud, kindlasti aitab

Comment

• lennuk
                              FPP Pro
                              • Dec 2009
                              • 298

Algselt postitas soouni Vaata postitust

Veel küsiks huvipärast, et kui keegi NL10-30 mängija sooviks koos sessiooni teha, et sellega parandada oma mängu ja teise mängu siis on teretulnud ühendust võtma. Kaks pead on ikka parem kui üks.
                              üldiselt oleks selle huvi küll ,kuigi põhiaeg mul hetkel nl5s/6max) aga nl10t ka proovitud aga kehva mängu tõttu piirangi ennast nl5ga hetkel
                              pm ja siis ehk räägib lähemalt

Comment

Working...