bluelite päevik [NL25]

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • bluelite
    Vana Tegija
    • Nov 2010
    • 1190

Re: bluelite päevik [NL50]

Nii. Palju vett on vahepeal merre voolanud ja mina olen end august välja kaevanud ning limiitides pisut üles liikunud. Pisut üle poole aasta tagasi oli hetk, kui olin otsuse ees, kas quittida, semi-quittida või jätkata. Olin tegelikult 80% kindel, et edasi mängin ainult ajaviiteks, kuid siis sain ühe kaasmängija käest üllatava pakkumise, millest oli raske keelduda. Nimesid hetkel nimetama ei hakka, kes teab, see teab. Kui selleks õige aeg, siis ehk räägin sellest.

Hetkel sõidan bussiga pealinna poole ja üritan välja mõelda, kuidas pokkeris edasi minna. Nagu päeviku nimest näha, olen jõudnud NL50sse, mille üle on mul väga hea meel. Samas areng on pidama jäänud ja mäng logiseb endiselt. Seega püüan hiljemalt tänaseks õhtuks oma selle aasta plaanid siia kirja panna ning tegevusplaani välja mõelda ja selle täitmise nimel tugevalt tööd tegema hakkama.

Comment

• bluelite
      Vana Tegija
      • Nov 2010
      • 1190

Pole kunagi eriline eesmärkide panija olnud, ehk on ka see põhjuseks, miks pole kusagile välja jõudnud. Mõni aeg tagasi lugesin palju erinevaid harivaid ja motiveerivaid raamatuid ning ühest sellisest on jäänud meelde üks ütlus. Ei mäleta kuidas see täpne sõnastus oli, mistõttu võtsin Dr Google appi. Lause ei olnud täpselt selline, kuid mõte oli sama.

Elu ilma eesmärgita on sisutu liikumine,sihitu tegevus ja põhjuseta sündmuste jada.

Parem hilja kui üldse mitte. Siit tulevad siis minu pokkerialased eesmärgid selleks aastaks.

1. Kõige olulisemaks olen avastanud olevat mindseti. Kui see on paigast ära, siis on paigast ära kogu mänguline protsess ja kõik, mis sinna juurde käib. Kui puudub sisemine tasakaal ja arusaam mängust ja selle olemusest, siis on igasugused tildid ja sellega kaasnevad kahjud kerged tulema. Täiesti tavaline on olukord, kus saad laudades bad beadi ja siis järgmise ja siis järgmise ning tunned, kuidas see frustratsioon pidevalt kuhjub, siis hakkad tahes tahtmata üle mängima, kuna tajud, et on tulemas järjekordne miinussess. Samas kui sa saad aru, et bad beatide puhul ei saa sa midagi teha, et neid ei tuleks, sest see on täiesti tavaline pokkeri osa ja ilma selleta ei oleks see mäng nii intrigeeriv ja mänguline.

Eesmärgi seadmise juurde tagasi tulles - selle aasta eesmärgiks number üks on saada mindset fishist mindset shark'iks.

2. Kuna pokker on väga vastasepõhine mäng ning nagu HerrJanks täna hommikul ühe kaasvõitleja päevikus ütles,

Algselt postitas HerrJanks Vaata postitust
      Statsid ei mängi. Statsid sõltuvad täiesti laua kooslusest ja dünaamikast. Kui tulemused on head, siis ei tasu küll midagi kunstlikult muuta.
      siis eesmärgiks number kaks on õppida tundma oma vastaseid ja mitte ajada liigselt taga iseenda statistilisi näitajaid. Eesmärgi üheks osaks on nädalas vähemalt üks regular läbi töötada - võttes HEM'is ette tema kohta olevad käed ning need läbi vaadata ja teha vastavad noted kas siis tema leakide kohta ja/või püüda midagi õppida tema mängustiilist ning see sobivusel oma mängu mugandada.

3. Enda mängu lahkamine, lekete leidmine ja nende parandamine. Eespool ütles ranka minu arvates väga hästi:

Algselt postitas ranka Vaata postitust
      70% ajast on meil no-hand, ja siin peitub see, kus lekitakse raha välja.
      Kehvade tulemuste puhul üldse peaks vaatama just keskmisi käsi. Mid/Low paarid, bluffid, drawd jne. Tõenäoliselt lekked on seal. Reeglina ollakse liiga loose prefopis, tehakse liiga palju ja halbu bluffe, või herocallitakse liiga tihtit.

Näiteks: KK on su top range. Täiesti ebaoluline, kuidas sa neid mängid, kui oled 300 000 kätt BE, siis viga ei ole seal. Pigem peaks vaatama, kuidas sa mängid TT-JJ preflopis. Või kuidas mid/low paare, või kuidas barreldad, või betsizingut. Mida iganes.
      Ehk siis kulutan liiga palju energiat valedele asjadele ja valede olukordade analüüsile. Pole veel analüüsiga algust teinud, kuid kaldun tõesti arvama, et all-in olukordades välja minev raha ei ole mitte ligilähedale summadele, mis kaotan valedes olukordades valede kaartide üle mängimisele.

Ehk siis kolmadaks eesmärgiks on enda mängu analüüsile kulutatava aja suurendamine ja efektiivsem kasutamine.

4. See viimane ei ole niivõrd eesmärk kui eeldatav tulemus eelneva kolme punkti korrektsel ja järjepideval järgimisel.
      Miinimum eesmärk on jõuda NL200 regulariks.

Kui mul on miskit kahe silma vahele jäänud, millele võiks veel tähelepanu pöörata, siis tundke end vabalt ja andke märku.

Edu uuel pokkeriaastal!

Comment

• Majandaja
        Pokkerihai
        • Jun 2012
        • 2133

Väga hea post! GL!

Comment

• timz0333
          Pokkeritark
          • Mar 2009
          • 6322

Ranka tsitaat on väga hea ja seda tulebki jälgida päevast päeva kuidas need ca 30bb potid liiguvad.

Endal on mul eriti haige mindset kiiks aga sellest räägin pikemalt enda päevikus.

Gl Bluelite!

Comment

• pastilaa
            kuum poiss
            • Apr 2009
            • 7518

see hea teema jah. olulised on 5-10bb potid isegi, ütleks. valdav enamus käsi, mis foorumisse pannakse, on suht coolerid v bad beatid ja need kõigil samad (ei käi majandaja sinu käte kohta, üleüldiselt). samal ajala pannakse märkamatult väikestes potides long run 100x suuremad summad auku - päevastpäeva. peale cooleri v bad beatide panekut on jube hea end õigustada, et olen ebaõnnesärgis sündinud ja lastakse edasi. neid käsi on muidugi suht raske ise postitada, kuna potid nii väikesed - aitab sessi ajal käte märkimine näiteks. aga sulle glgl!

Comment

• Ints
              Vana Tegija
              • Nov 2010
              • 1216

Punktid suht head, kuid ma jätaks selle teise punkti esialgu viimaseks.
              NL50s on playerpool nii suur, et pigem keskenduks ikkagi halvematele mänigjatele, tüüpe kes regulaarselt mängivad on ka palju ning tehakse pidevalt random asju. Mõned vennad kellega palju käsi koguneb, siis nende käitumise salvestab juba lauas ka ära.

Comment

• saugakarel
                FPP Pro
                • Oct 2008
                • 288

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
                see hea teema jah. olulised on 5-10bb potid isegi, ütleks. valdav enamus käsi, mis foorumisse pannakse, on suht coolerid v bad beatid ja need kõigil samad (ei käi majandaja sinu käte kohta, üleüldiselt). samal ajala pannakse märkamatult väikestes potides long run 100x suuremad summad auku - päevastpäeva. peale cooleri v bad beatide panekut on jube hea end õigustada, et olen ebaõnnesärgis sündinud ja lastakse edasi. neid käsi on muidugi suht raske ise postitada, kuna potid nii väikesed - aitab sessi ajal käte märkimine näiteks. aga sulle glgl!
                True that (Y)

Hea post Jaanus. Eesmärgid on head. Märkamatult innustavad rohkem tegutsema. Need nagu väiksed kuradikesed, kes kukla tagant torgivad pidevalt. Heas mõttes kuradikesed.

Comment

• Majandaja
                  Pokkerihai
                  • Jun 2012
                  • 2133

Algselt postitas Ints Vaata postitust
                  Punktid suht head, kuid ma jätaks selle teise punkti esialgu viimaseks.
                  NL50s on playerpool nii suur, et pigem keskenduks ikkagi halvematele mänigjatele, tüüpe kes regulaarselt mängivad on ka palju ning tehakse pidevalt random asju. Mõned vennad kellega palju käsi koguneb, siis nende käitumise salvestab juba lauas ka ära.
                  Olen ka Intsuga siin suht nõus. Plaanid ju üles liikuda ja tundub ajaraiskamisena see tegevus. Kõrgemal, kus rexe vähem ja tõesti häid crushereid, siis seal on see kindlasti kasumlikum.

Comment

• Ints
                    Vana Tegija
                    • Nov 2010
                    • 1216

muidugi ülesliikumisel veel teemaks, et vendi kes 50s on ka 100s ja vb isegi 200s. aga point jääb siiski samaks

Comment

• bluelite
                      Vana Tegija
                      • Nov 2010
                      • 1190

Tänud kõigile heade soovide eest.

Mis punkti number 2. puutub, siis väljendasin end pisut valesti. Peamine eesmärk selle puhul on siiski õppida ehk siis aru saada, mida nad teevad, et neil nii hästi läheb. Mis liine mis kätega võtavad ning seda ka oma mängu püüda sobitada.

Comment

• Ints
                        Vana Tegija
                        • Nov 2010
                        • 1216

Võibolla olen veel vähe mänginud seda limiiti, aga ei tundu veel siiani et seal kedagi oleks kes väga crushiks ja kellelt midagi õppida oleks. Tundub et enamus smallstake mängijate põhiliimit on siiski 100 ja 50s teevad vähe mängu.

Comment

• bluelite
                          Vana Tegija
                          • Nov 2010
                          • 1190

Ei saa öelda, et isegi seda palju mänginud olen, kuid on käputäis rexe, kes must üle sõidavad. Tahaks nende liigutustest aru saada ja enda mängu vastavalt sellele kohandada, et saaks nendega hakkama, kui peaks nendega kokkupuuteid tekkima.

Comment

• raudtee(EST)
                            Klubi Liige
                            • Sep 2009
                            • 288

Ega teiste mängu polegi mõtet copyda ja sellepõhjal mingit kindlat süsteemi lasta. 2. punkti mõte imo ongi pigem selles, et hero arendab regularide erinevatest liigutustest arusaamist, mis omakorda parenadab tal endal õigete otsuste vastuvõtmist laudades. Regularide playerpool võib suur olla, aga igal limiidil üsna pea kujuneb väiksem hulk regulare, kes just herole kõige enam peavalu tekitavad.

Comment

• Provoker
                              Pokkerihai
                              • Jan 2009
                              • 3067

Vb jäi kahe silma vahele, aga kui palju sa mängida plaanid keksmiselt? Mu suurim viga on alati olnud selles, et peale sitta sessi ei puutu laudu mitu nädalat kohati. Ilma mänguaja eesmärgita tundub suht võimatu eelnevaid eesmärke täita. Muidu asi ok ning GL.

Comment

• overbet
                                Pokkerihai
                                • Sep 2010
                                • 1620

Algselt postitas bluelite Vaata postitust
                                Elu ilma eesmärgita on sisutu liikumine,sihitu tegevus ja põhjuseta sündmuste jada.
                                Mitte et ma miskit halba öelda tahaks, aga teisest vaatepunktist ka:

Comment

Working...