PokerNews Eesti | Toimetaja veerg: Kui pokkerist saab villand...

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • MagicFriend
    Õpihimuline Mängur
    • Sep 2010
    • 369

Re: PokerNews Eesti | Toimetaja veerg: Kui pokkerist saab villand...

Algselt postitas Maheaatom Vaata postitust
    nomerlot - ei tunne sind kahjuks ega vihjanud oma postituses mitte sulle, vaid teisele kahele noorhärrale, kes on minu teada mõlemad täpselt 20-aastased (üldiselt leiab 30+ inimesi siit haruharva). Tegu on väga ok tüüpidega muuseas ja ma loodan, et neid ootab pokkeris korralik tulevik. Sinu viimane märkus on põhjendatud ning vihjab peamiselt ebameeldivale kirjutamise stiilile. Aitäh tagasiside eest.

alaska - ei eita, et olen kriitikanooli üldiste stereotüüpide (mitte kindlate inimeste!) aadressil pidevalt pildunud; olgu selleks siis üle oma võimaluste elaja või pokkerimängija, kes tahab ratsa rikkaks saada ning unustab tõsiasja, et enne cashoute tuleb teha kõvasti tööd ja palju õppida. Seda teevad tegelikult pea kõik ajakirjanikud ning ka minusugused hobikirjutajad ning see käib asja juurde. Me loeme Eesti pokkerifoorumites näiteks Privadori värvikaid postitusi, mis on sageli vägagi (ning kohati ülearuselt) kriitilised ja me vaidleme neile sageli vastu, kuid paneme sealt ometi midagi kõrva taha. Seda tulebki võtta kui kirjutaja arvamust ning üritada ka ridade vahelt lugeda. Kuid samas - kas oleks parem, kui ei räägitaks kunagi ohtudest ega millestki halvast, vaid käiks ainult ameerikalik ülipositiivne kisa "Super Huge Value Freeroll WSOP Bracelet, Poker is Life", mille eesmärgiks on pokkeriga tegelevate ettevõtete äriliste eesmärkide maksimeerimine ükskõik mis hinnaga. Vaadake kus on hetkel omadega Ameerika mängijad ja kus meie omad. Meile meeldib see, et keskmine USA pokkerimängija on fish, kuid miks me oleme neist tervikuna mäekõrguselt üle? Sest meie mängijad on kordades teadlikumad! Kokkuvõttes: enamasti räägime me asjadest siiski heades toonides ja head on rohkem kui halba, aitäh tagasiside eest.

keiss - sa ei saa kahjuks jälle aru, millest ma räägin, lisad fakte, mida ma pole sõnagagi maininud ning ei taipa, mis vahe on sõnadel "on" ning "võib tekkida". Kriitikast sinu jaoks liialt robutsete väljendite suhtes saan aru, kuid kahjuks näed sa neid vales kontekstis.

Nagu Privador vihjas, on tipptegijatest ( Imre, Janar, Vallo jt.) koosnev grupp Eestis tegelikult väike. Me loodame kõik, et nende arv suureneb, kuid tõsiasi on see, et kõik tänased prod ei jõuagi kunagi nii kaugele – lihtsalt andekusest jääb puudu. Kahjuks kipuvad mitmed üsna keskpärased mängijad (nimesid nimetamata) pidama end kangeteks tegijateks ning teevad sellega tulevikus karuteene iseendale.

Planeerimist ning soovi asju paar sammu ette näha võite võtta minu kiiksuna aga võibolla see ei olegi halb kiiks. Vaadake kui paranoilised oldi alguses seoses „äkiliselt jõustunud“ HSM jõustumisega, mil inimesed foorumites olid lausa paanikas. Sealtmaalt saab vast igaüks aru, et pole temps mitte paha katsuda võimalikek probleeme ennetada. Muuseas - reeglina see käibki koos vanusega. Ega mul oli 20-aastasel ka üsna po...i mis homne päev toob – kui saab täna hakkama, saab ka homme :)

Que voy a hacer,
    je ne sais pas
    Que voy a hacer
    Je ne sais plus
    Que voy a hacer
    Je suis perdu

r66m lugeda aatomi poolt toodetud pildimaterjali. seostest ja seadusparasustest sobib ta kirjutama paremini kui ei keegi teine, taites sotsiaalpsyhholoogi ametiposti. valvas hoiak ja kyps iroonia teevad ta tekstid vagagi loetavaks. stereotyype ehk materjali saab siit vaevata. good job!

tigrano poolt kirjutatu on vaga fine. kuid te raagite erinevatest maailmavaadetest, kas pole nii?

seltskonnas vesteldes moodustuvad tahtmatult grupid. gruppi kuulumise maarab maailmapilt ja suhtlusoskus/v6imekus? ehk vihjas maheaatom kaudselt ka sellele?

l6petasin pokkeriga. l6petan foorumiga.
    k6igile k6ike k6ige paremat!

peace ja amen

[YOUTUBE]FMHdnpNisew[/YOUTUBE]
    Last edited by MagicFriend; 27.09.10, 02:20.

Comment

• hotcocacola
      HTCCACLA
      • Oct 2008
      • 14473

Algselt postitas Tigrano Vaata postitust
      Ma ei teagi täpselt kust alustada aga Maheaatomi tekstis on kindlasti leak, sest nii pealiskaudselt ei saa sellisest teemast rääkida. Rääkimata Privadori seisukohtadest, kellel mõistus ei jõua kaugemale mingitest x rahalistest suurustest (muidu ei saa keppi, sest mul pole palju raha)

Katsun alustada päris algusest ehk mis on meie elu mõte? Palju raha, ilus naine, suur kodu jne, kas tõesti need on ainukesed asjad, mille nimel me siin teeme tohutult tööd? Sellist teadmist kutsutakse teadmatuseks aga pole hullu, kui meil on elus selline siht seatud, siis lähtume edaspidi sellest vaatenurgast, et edukas inimene on hea haridusega, tal on palju raha ja ilus naine, suur kodu, karjäär jne Kahjuks tihti me oleme unustanud enda, perekonna, tervise, vabaduse jne, kõike seda karjääri nimel.

Sain aru, et lühidalt ei saa kirjutada ja lasen tekstil minna, nii nagu mina näen.

Maailmas on palju inimesi, kas on võimalik, et kõik me saame olla materiaalselt väga edukad, see on võimatu ja lollus, sest kõik materiaalne on ajutine. Oli palju raha, enam ei ole; oli ilus auto, nüüd on ront, sest kõik materiaalne hävineb ning käib tõusude ja mõõnadega. Milleks, siis näha niipalju vaeva, et kõike seda omada, mis nagunii hävineb. Ning, et kõik inimesed oleksid edukad, see on mõttetus, nii ei olegi ette nähtud ja ei saagi kunagi olema, sest enamus inimesi on selleks lihtsalt liiga laisad.

Siit jõuan edasi Maheaatomi juurde, kes toonitab artiklis, et pokkerimängija peaks vaatama backupi, sest see ei ole igavene, tekib rutiin, et mis siis saab, kui enam mängida ei saa või rahval huvi kaob jne, see on ju loogiline, et pokker on ajutine, sest ta on materiaalne.
      Nüüd samahästi kõik ülejäänud tööd, keevitaja, statistik, pangatöötaja, progeja, pokkeritubade, börside, naftatornide töötajad ja palju teisi imelikke töökohti, mida kõike õpitakse isegi ülikoolides, kas sa saad väita, et need tööd on igavesed? Ei saa, sest kõik põhineb mateerial ja siin ei ole midagi kindlat, kui ühelpäeval pole internetti, naftat, EL või riik võtab vastu mingi otsuse, mis kaotab mingid töökohad, mis iganes, siis kogu sinu ülesehitatud karjäär on samuti läinud.

Nüüd veel väidate, et kui pokker peaks kaduma, siis pokkerimängija ei suuda tööle minna, sest pole kogemusi, tihti haridust, liiga laisk jne. Ülikooli lõpetanud või mingit ametikohta omanud, siis kohe on kõik okei ja elu läheb edasi. Mis jama see veel on? Palju on meil praegu neid töötuid üliõpilasi, mingeid riikliku ametikoha kaotanud töötajaid, kes õpivad uut ametit, töötuid ehitajaid jne lõputu nimekiri nn. karjääriinimesi ja nemad siis on koheselt paremas seisus töö otsimisel ja tööle asumisel ehk tõesti natuke aga nii üldiselt ei tasuks jällegi rääkida, sest kõik sõltub ikkagi inimesest endast. Samuti, kui tahab pokkerimängija kõrgkooli minna või õppida mingi hea amet lisaks, siis kes teda keelab, see on ju jällegi inimeses endas kinni ja palun ärge olge nii uhked oma kõrghariduse üle

Siis veel, et pokkerimängijad hakkavad joodikutes, sõltlasteks, kui ei beadi jne . See kõik sõltub inimesest, siin ei ole mingit vahet, kas ta on olnud ennem pokkerimängija, töötuks jäänud riigitööline või põhja käinud ehitaja, et hakata joodikuks või sõltlaseks, see on inimese oma tahe ja meelte nõrkus ning ma ei näe küll, et pokkerimängijal nüüd nii kõvasti suurem soodumus selleks on.

Nüüd tahaks jõuda selleni, et on edukad ainult Imre, Vanapeer ja ehk mingi 10%, teised on tavalised liinitöölised jne, et seisukoht umbes selline: et pointless pokkeriga oma aega sisustada, kui ei ole seal 10% sees, et parem mingu tööle jne, õppigu, tehku karjääri, pole annet pokkerit mängida, mis jutt see selline on?
      Selline loba suust välja ajamine on labasus või teadmatus, sest kes näeb vaeva, loeb, vaatab videosi, postitab käsi, vaatab paremate mängu, mängib ise kõvasti jne jne ehk näeb kõvasti vaeva ja pühendab väga palju aega selle mängu õppimisele, siis ma ei näe küll mingeid piiranguid kõrgele jõudmiseks.
      Samuti käib ka tööga, tuleb tegutseda, õppida, lugeda, jne mitte vahtida telekat jne, kes seda ei tee ei saa ka tööga edukaks ehk kõik on jälle inimeses endas kinni, pole vahet, kas tegu on pokkeri või tööga, et olla edukas peab inimene ise ka selleks vaeva nägema.

Kas midagi kukub meile siin ise sülle, mitte midagi, see on reegel. Kas keegi tuleb ja annab teile tänaval miljon dollarit, ei anna. Selleks tuleb näha vaeva, mitte olla laisk ning tuleb sisustada oma aega tähelepanelikult, mis on kõige väärtuslikum üldse, sest me ei saa maha visatud aega tagasi keerata

Ei hakka enam kirjutama aga mina ei poolda kuidagi sellist üldist Maheaatomi seisukohta, sest minuarust kõik sõltub inimesest endast ja tema arukuse tasemest.

Edu õppimisel ülejäänud 90% ja säästke aega, muidu wut wut wut tööle, ahjaa te olete liiga laisad ja te ei viitsi ega ei saa nagunii tööd

Ilusaid unenägusid
      Algselt postitas ranka Vaata postitust
      Minu arvates see artikkel ei ole ka kõige parem või õigemini ma ei tahaks sellega nõustuda. Pointid on küll väga head aga liialt üldistavad. Kõik see jutt käib selliste "wannabede" mängijate kohta, kes küll tahavad prodeks saada aga ei viitsi õppida ning mäng eriti välja ei tule. Põhimõtteliselt tahaks kirjutada sama juttu, mis TIGRANO'l.

Läbipõlemise või tüdimuse jutt on ka seal hea aga jällegi liiga üldine. Ala, et ma teen oma äri. Mul pokkerist tekkis ammuilma "rutiin" või "töö" aga ma tean ning annan omale mõista, et see rutiin, töö või kohustus on mitu-mitu-mitu korda parem kui teha seda valgeinimese tööl.

Peale selle olen ka viimasel ajal vähem mängima hakanud. Osalt on see tingitud sellest, et olen omast arust suht heale elujärjele jõudnud, teisalt jällegi PokkeriProd.com saidi loomisega seotud ajakulu - foorumi, lehe, rakebacki haldus. Sellele kulub päevas ca. 5 tundi, mille muidu matsin pokkerisse. Rutiin või tüdimus siin ei ole andnud mitte mingit effekti. Just vastupidi. Kui rutiin ja tüdimus tekiks kuna mängid samasid limiite siis see tekitaks uut motivatsiooni järjest rohkem ja rohkem õppida, et tappa ära rutiin ning tuua värskust igapäeva ellu. Seda ma tahaks ka teha aga kahjuks peaks ohverdama saidi halduse.

Elu üle ma ei kurda, pokkerit ma jätta ei taha ning tööle ma minna ka ei plaani. Küll aga kui saaks ajalugu muuta siis ma ei oleks teinud PokkeriProd.com saiti ja ei oleks end sidunud ei blogiga (mida ma ka enam ajapuuduses uuendada ei jõua) ning mitte ühegi Eesti pokkerifoorumi/portaaliga. Kõik see on saanud nüüd mu kohustuseks (ma ei saa isegi aastas võtta ühtegi vabat nädalat! :P), mis röövib ära aja, mida tahaks tegelt kulutada pokkerile.

Ärge nüüd valesti mõistma hakake, et ma hülgaks prode lehe, vihkaks seda vms. Ei ma armastan seda, ma armastan kogu südamest, mille me koos TIGRANO'ga lõime aga kui oleks teadnud neid kohustusi siis oleks need lihtsalt võtmata jätnud. TIGRANO kohta ei oska rääkida tho.

Lõpetuseks on mul päris palju pokkerisõpru ja - tuttavaid, kes elatunud pokkerist aastaid ja ma ei tea veel ühtegi, kes oleks pannud tolle ameti maha. Küll aga mul pärispalju semi-prodest sõpru, kes biidivad mängu normaalsel tasemel aga tihti "quitivad" ja teevad mitme-kuulisi pause ning nendel on täpselt need sümptomid, millest maheaatom kirjeldab.

PM, kes on saanud pokkerimängija head leiba maitsta need enam nii lihtsalt ei lõpeta. Heaks leivaks nimetan vähemalt mitu kuud jutti $2000+ mängulist kasumit üle väga suurte näidiste. Sellised vennad on loodud "grinderiteks", vastasel juhul oleks nad varem quitinud. Aa ja väga paljud mu sõbrad on ameeriklastest mängijad, kes mängivad 100,000+ kätt iga kuu ja nad ei kurda, nad ei mõtlegi lõpetada! Ometi ameerikas on elatustase mitu korda kõrgem kui Eestis.

Ma ise arvan, et Maheaatom'il puuduvad sellised kontaktid, suhted ja kogemused, mistõttu ta artikkel ei pruugi päris tegelikkusele vastata.

Väga asjalik jutt Tigrano ja Ranka poolt.
      Kindlasti ei tohiks maha teha Maheaatomi juttu, ma ei näe mõtet sellel. Peale selle, seda saaksid teha vaid inimesed, kes on sellist elu juba aastaid elanud, ehk kasutajad kelle ainuke sissetulek on pokker.

Comment

• Tigrano
        Administraator
        • Oct 2008
        • 7614

Algselt postitas hotcocacola Vaata postitust
        Väga asjalik jutt Tigrano ja Ranka poolt.
        Kindlasti ei tohiks maha teha Maheaatomi juttu, ma ei näe mõtet sellel. Peale selle, seda saaksid teha vaid inimesed, kes on sellist elu juba aastaid elanud, ehk kasutajad kelle ainuke sissetulek on pokker.
        Nagu ütlesin, sellised artiklid on head, vahel ei tule kõik ideaalselt välja aga kokkuvõttes tubli töö Maheaatomi poolt, sest kui artikkel pani paljusi noori mitmekülgsemalt mõtlema, et pokker ei ole ainuke asi ega töökoht siin elus ja tuleks rohkem ette mõelda, mida meist enamus ei tee, siis artikkel täitis oma eesmärgi.

Keep up the good work

Comment

• adam_q
          Vana Tegija
          • Feb 2009
          • 1453

no kui inimene on 7+ aastat mänginud, siis ma ei julge vastu vaielda. mina, kes ma 2008/2009 aastavahetusel endale reeglid selgeks tegin. tõenäoliselt ülejäänud vaidlejad on tsipa kauem pokrit peland.

Comment

• Codecci
            Luuramas Naisteturniire
            • Nov 2008
            • 7574

Vaadake kus on hetkel omadega Ameerika mängijad ja kus meie omad. Meile meeldib see, et keskmine USA pokkerimängija on fish, kuid miks me oleme neist tervikuna mäekõrguselt üle? Sest meie mängijad on kordades teadlikumad!
            No peamine põhjus on ikka see, et me oleme USA-kate kõrval rotid ja meil lihtsalt pole raha, mida deponeerida ja maha mängida. Eesti standardmängija alustab freerollidest või Pokerstrategy $50 'st samas kui USA keskmine mängija teeb $50 deposiite niikaua kuni tulema hakkab. Ja USA-s on see rahvusmäng.

Nagu Privador vihjas, on tipptegijatest ( Imre, Janar, Vallo jt.) koosnev grupp Eestis tegelikult väike. Me loodame kõik, et nende arv suureneb, kuid tõsiasi on see, et kõik tänased prod ei jõuagi kunagi nii kaugele – lihtsalt andekusest jääb puudu. Kahjuks kipuvad mitmed üsna keskpärased mängijad (nimesid nimetamata) pidama end kangeteks tegijateks ning teevad sellega tulevikus karuteene iseendale.
            Asi pole andekuse puudumises vaid selles, et mäng on lihtsalt niivõrd palju tugevamaks muutunud ja nii raske on tänapäeval limiitides üles liikuda, sest opositsioon on tugev ja winrated väiksed.

Ja palju loeb ka õnn, mingi suur turnahit, kõva upswing cashis jms (mitte et ma ei austaks kellegi eelpoolnimetatu mängu), minu enda puhul ka näiteks - kui ma 2008a algul poleks T6-s kuuga teinud 20€ 'st 3000€, siis hetkel ma vaevalt kõrgemal kui 200NL mängiksin.

Comment

Working...