Veebruari OFFTOPIC - Camule ikka naist vaja!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Rage
    Klubi Liige
    • Nov 2008
    • 6853

Re: Veebruari OFFTOPIC - Camule ikka naist vaja!

kuskil Tallinnas või Harjumaal mõnda mõnusat grillliha restot? BabyBack, BBQ Maci mitte pakkuda.

Comment

• VisaHing
      mees nagu orkester
      • Dec 2009
      • 6718

Kas on mõni targem, kes oskab öelda, et töölepingus on siuke punkt, et nii tööandja kui ka töötaja poolt on 2 kuud etteteatamisega peale katseaega, kui kumbki soovib töölepingu lõpetada. Et ütleme kui ma olen veel katseajal, kas see tähendab, et ma saan praktiliselt päevapealt öelda, et okei homsest mai tule enam, kthxbye? Tegelt see leping on suht siuke huinjaa ka, et arvatavasti mõni naeraks selle välja aga oskab keegi öelda?

// Järsku otsutas enamus töölisi ülemuste seljataga, et laseks kõik nahhui siit. Paljudel salaja juba uus töökoht vaadatud ja tuleb välja, et kõik lähevad samasse kohta :D. Seega ülemustele paras shokk, kuna uute töötajate leidmine / väljakoolitamine võtab aega ja kuna nad munnid maksavad nii kuradima vähe, siis saab see olema peris raske. Lihtsalt jah, nad teenivad hiilgelkasumeid ja palgad on siuksed, et anna abi. Töölisi on ka tegelt sitaks vähe firmas. Ja töö on üsnagi raske ja pingerikas ka veel. ( viidi üle mind hiljuti pakkimisse ).
      Last edited by VisaHing; 14.02.12, 15:25.

Comment

• Rage
        Klubi Liige
        • Nov 2008
        • 6853

Algselt postitas backdoorsex Vaata postitust
        Kas on mõni targem, kes oskab öelda, et töölepingus on siuke punkt, et nii tööandja kui ka töötaja poolt on 2 kuud etteteatamisega peale katseaega, kui kumbki soovib töölepingu lõpetada. Et ütleme kui ma olen veel katseajal, kas see tähendab, et ma saan praktiliselt päevapealt öelda, et okei homsest mai tule enam, kthxbye? Tegelt see leping on suht siuke huinjaa ka, et arvatavasti mõni naeraks selle välja aga oskab keegi öelda?

// Järsku otsutas enamus töölisi ülemuste seljataga, et laseks kõik nahhui siit. Paljudel salaja juba uus töökoht vaadatud ja tuleb välja, et kõik lähevad samasse kohta :D. Seega ülemustele paras shokk, kuna uute töötajate leidmine / väljakoolitamine võtab aega ja kuna nad munnid maksavad nii kuradima vähe, siis saab see olema peris raske. Lihtsalt jah, nad teenivad hiilgelkasumeid ja palgad on siuksed, et anna abi. Töölisi on ka tegelt sitaks vähe firmas. Ja töö on üsnagi raske ja pingerikas ka veel. ( viidi üle mind hiljuti pakkimisse ).
        mm.. see lihtsalt ühepoolne lepingu lõpetamine ka peale katseaega (kama kaks kas kahe kuu vms etteteatamisega) on bullshit imho. Jah töötaja võib öelda, et ta enam homme tööle ei tule, seadusest lähtuvalt on tal siiski kohustus käia ja tööandja saab töötajalt sisse nõuda otsese kahju ehk siis nö töötasu, aga seal on nüans see, et lõpparve tegemisel ei tohi tööandja midagi maha arvestada, vaid peab kõik välja kandma ja siis töötajalt liigse kraami tagasi nõudma.

Comment

• VisaHing
          mees nagu orkester
          • Dec 2009
          • 6718

Algselt postitas Rage Vaata postitust
          mm.. see lihtsalt ühepoolne lepingu lõpetamine ka peale katseaega (kama kaks kas kahe kuu vms etteteatamisega) on bullshit imho. Jah töötaja võib öelda, et ta enam homme tööle ei tule, seadusest lähtuvalt on tal siiski kohustus käia ja tööandja saab töötajalt sisse nõuda otsese kahju ehk siis nö töötasu, aga seal on nüans see, et lõpparve tegemisel ei tohi tööandja midagi maha arvestada, vaid peab kõik välja kandma ja siis töötajalt liigse kraami tagasi nõudma.
          okei, selge :).

Comment

• pastilaa
            kuum poiss
            • Apr 2009
            • 7518

Lihtsalt jah, nad teenivad hiilgelkasumeid ja palgad on siuksed, et anna abi.
            Sedalaadi proletariaadi šedöövreid lugeda on alati lust. Miskipärast on ülemus alati m*nn liigkasuvõtja ja kõigis töölise hädades süüdi.

Comment

• Rage
              Klubi Liige
              • Nov 2008
              • 6853

natukene naljakas jah, eriti hea oli see majanduse offtopicus, kus keegi seal hakkas ehitajate töötunde arvutama ja imestas, miks mehed mustalt ei teinud parema hinna eest.. sest krdi sotsmaksud, kontori pidamine, muud maksud, transport, varustus jms võtab ka rämedad kulud..

Comment

• qbj0hn
                Auk on auk. FAKT!
                • Nov 2008
                • 7091

Ennast lasti masu alguses päeva pealt lahti, mingi 1h oli vbl etteteatamine, et ma oma asjad kokku paneks ja viisud teeks. Olin suht suures firmas amtelikult tööl katseajal. Mingit isikliku põhjust ei olnudki lahti laskmisel, lihtsalt firmal hakkas jamasti minema ja viimased päevad passisime niisama ja polnud midagi eriti teha.
                Last edited by qbj0hn; 14.02.12, 15:39.

Comment

• VisaHing
                  mees nagu orkester
                  • Dec 2009
                  • 6718

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
                  Sedalaadi proletariaadi šedöövreid lugeda on alati lust. Miskipärast on ülemus alati m*nn liigkasuvõtja ja kõigis töölise hädades süüdi.
                  Ei noo. Ülemus on OK tegelt isegi aga kui nad ehitavad igalepoole 10M euri maksvaid kanalaid aga sealhulgas töölistele, kellel on päev otsa väga suur tamp peal (ma mõtlen tõsiselt, et kui sa sekundiks ka tahad puhata, siis on liin umbes kohe) ei saa tõsta natukenegi, siis on see väga vale ma leian. On ka üks tööline firmas, kes peab töötama ( just nimelt peab ) iga päev. Laupäev/pühapäev/jõulud/vanaasta õhtu /uusaasta hommik jne. Ja kui ma ütleks sulle palju ta kuus saab, siis sa naeraksid ribadeks ennast.

Comment

• Potsataja
                    õilishing
                    • Oct 2008
                    • 5270

okei, selge :).
                    Soomes on tõenäoliselt natuke teised seadused ikka.

Comment

• Rage
                      Klubi Liige
                      • Nov 2008
                      • 6853

Algselt postitas qbj0hn Vaata postitust
                      Ennast lasti masu alguses päeva pealt lahti, mingi 1h oli vbl etteteatamine, et ma oma asjad kokku paneks ja viisud teeks. Olin suht suures firmas amtelikult tööl katseajal. Mingit põhjust ei olnudki lahti laskmisel, lihtsalt firmal hakkas jamasti minema ja viimased päevad passisime niisama ja polnud midagi eriti teha.
                      vana tööseaduse järgi võis katseajal lõpetada põmst töösuhte 3 päevase ette teatamisega.. nüüd on kaks nädalat.. tegelikult tuli ka öelda millega rahul ei ole.. vallandada saab tegelikult inimest siis kui on tehtud varasemalt kaks kirjalikku hoiatust.. va juhul kui tegemist on väga raske rikkumisega.. a la joobes tööl olemine või mingid vargused vms..

p.s. koondada ei saa inimest, koondatakse ametikoht ehk kui sind koondatakse, siis ei saa kuu aja pärast võtta sinu asemele mingit odavat kulit vaid tegelikult peab sulle su endist tööd tagasi pakkuma..

Comment

• Potsataja
                        õilishing
                        • Oct 2008
                        • 5270

Ei noo. Ülemus on OK tegelt isegi aga kui nad ehitavad igalepoole 10M euri maksvaid kanalaid aga sealhulgas töölistele, kellel on päev otsa väga suur tamp peal (ma mõtlen tõsiselt, et kui sa sekundiks ka tahad puhata, siis on liin umbes kohe) ei saa tõsta natukenegi, siis on see väga vale ma leian. On ka üks tööline firmas, kes peab töötama ( just nimelt peab ) iga päev. Laupäev/pühapäev/jõulud/vanaasta õhtu /uusaasta hommik jne. Ja kui ma ütleks sulle palju ta kuus saab, siis sa naeraksid ribadeks ennast.
                        Kas peale ülemuste seal firmas veel üldse mõni soomlane töötab ?

Comment

• VisaHing
                          mees nagu orkester
                          • Dec 2009
                          • 6718

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                          Kas peale ülemuste seal firmas veel üldse mõni soomlane töötab ?
                          üsna õige küsimus.
                          Tõsiasi on see, et praktiliselt ei. Seal tegelt 2 firmat nagu, üks tegeleb nende kanadega, teine pakkimisega. Ühes on 95% välismaalt, pakkimises 75%.

Comment

• qbj0hn
                            Auk on auk. FAKT!
                            • Nov 2008
                            • 7091

Mnjah, ega ei teadnud obv nendest seadustest midagi. Kuidagi kahtlane tundus see värk siis veits ikka, lõpurahadega mis pidin saama oleks ka peaaegu üle saanud kui ise poleks oma ajusid nussinud ja helistanud jne. Haiguslehega nägin ka head vaeva, et neid rahasid kätte saada. Pöial jäi mingi pressi alla ja luus oli mõra sees, nädal aega passisin kodus ja obv nende päevade eest oleksin pidanud hüvitist saama. Mitu kuud hiljem peale seda kui lahti lasti sain alles rahad kätte.
                            Tegelt põhjus isegi öeldi aga see oli täielik pastakast välja imetud bullshit. Töötasin metallmööbli komplekteerija ja lihvijana ja keevitus jms. Jube imestus oli ka muidugi kui kabinetti kutsuti ja siuke asi letti löödi. Öeldi, et ma olla aeglaselt töödanud, lol. Rääkisin teistele vendadele ka seal tööl, need naersid välja, et pigem vastupidi just. Enamus töötajad olid vanemad mehed ja ma just olin oma asjad kiirelt ja normaalselt ära teinud.
                            Katseaeg oleks 4 kuud kestnud, peale seda oleks hakanud normaalset plekki ka juba saama aga täpselt enne katseaega nädal vms lasti lahti. Nii noor ka siis jne, nüüd tagant järgi saan alles aru kuidas mind perse nussiti ja ma oma õiguste eest ei seisnud.
                            Töö ise oli mõnus ja väga meeldis.
                            Last edited by qbj0hn; 14.02.12, 15:54.

Comment

• VisaHing
                              mees nagu orkester
                              • Dec 2009
                              • 6718

Algselt postitas qbj0hn Vaata postitust
                              Mnjah, ega ei teadnud obv nendest seadustest midagi. Kuidagi kahtlane tundus see värk siis veits ikka, lõpurahadega mis pidin saama oleks ka peaaegu üle saanud kui ise poleks oma ajusid nussinud ja helistanud jne.
                              Tegelt põhjus isegi öeldi aga see oli täielik pastakast välja imetud bullshit. Töötasin metallmööbli komplekteerija ja lihvijana ja keevitus jms. Jube imestus oli ka muidugi kui kabinetti kutsuti ja siuke asi letti löödi. Öeldi, et ma olla aeglaselt töödanud, lol. Rääkisin teistele vendadele ka seal tööl, need naersid välja, et pigem vastupidi just. Enamus töötajad olid vanemad mehed ja ma just olin oma asjad kiirelt ja normaalselt ära teinud.
                              Katseaeg oleks 4 kuud kestnud, peale seda oleks hakanud normaalset plekki ka juba saama aga täpselt enne katseaega nädal vms lasti lahti. Nii noor ka siis jne, nüüd tagant järgi saan alles aru kuidas mind perse nussiti ja ma oma õiguste eest ei seisnud.
                              Mul oli nii Eestis, et 9 kuu töötasin ära. Siis mõtlesid nad järsku, et võiks mu arstlikku komisjoni saata. Tundus nagu arstid oleks kinni makstud olnud. Astusin sisse, öeldi sa ei sobi, tsau. umbes nii. Tehti mingi kiirülevaatus, millega rikuti erinevaid seadusi ka veel. Läksin tööandja juurde, ütlesin, et Ma ei tohtivat nende sõnul töötada siin. Siis käisid asjad juba kiirelt. Üks tahtis kappi käbe tühjaks ja tööriideid tagasi, teine tahtis allkirja alla ja kolmas tahtis jalaga perseanda, et ei käi minema nüüd. :D.
                              Okei obv mu enda seadustemittetundmine oli ka üks suur leak. Nad oleksid pidanud ootama ära arstidelt selle kirja ära, mis näitab, et ma ei sobi. Andsin asja edasi, rääkisin jurstiga ja siis saatsin ( mai mäleta organisatsiooni nime) kaebuse kuhugi. Helistati praktiliselt 2x nädalas ja küsitleti mind. 2 kuu pärast helistati, et me ei saa midagi teha, pöörduge kohtusse kui ei sobi midagi.

Aga noh palkade ja puhkuserahdega polnud huiamist vähemalt, kanti järgmisel päeva kohe ära.

Comment

• antnx
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 3102

Comment

Working...