Intervjuude seeria «Tunne kaaslast!»: vastamas muruntau

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • PokkeriProde Nuhk
    RSS Uudistevoo postitaja
    • Sep 2011
    • 541

Intervjuude seeria «Tunne kaaslast!»: vastamas muruntau

Alates tänasest hakkame taas avaldama intervjuusid foorumi kaaslastest. Seekord küll melu.pokkeriprod.com lehel ja nime all «Tunne kaaslast!», mille eesmärk on tutvustada foorumikaaslasi. Intervjuude seeria esimene «ohver» on elukutseline pokkerimängija ja FC Pokkeriprod looja «muruntau».

Head lugemist!

Kuidas ja millal jõudsite pokkeri juurde?

Esimene kokkupuude oli tuttava kaudu, kes mängis internetis. See võis juhtuda millalgi 2008. lõpus, mõni kuu enne PokkeriProd.com foorumi sündi. Siis tekkis juba väike huvi ja uurisin omal käel edasi.

Kas olete elukutseline pokkerimängija? Kui jah, millega tegelesite ennem? Kui ei siis millega tegelete praegu?

Jah, ja ütlen seda auga, vahest häbenetakse seda, aga mul sellega probleemi pole. Amet nagu iga teine. Peale keskooli sai Tartu Ülikoolis filosoofiat õpitud, aga kuna sel perspektiivi enda jaoks väga ei näinud ja kõrvalt läks börsil päris hästi, vahetasin mingi hetk ala.

Kuidas börsil läks? Kaua sellega tegelesite? Miks lõpetasite?

Ah, oli paremaid ja halvemaid aegu, aga lõppkokkuvõttes võib öelda, et ma seda mängu siiski ei biitinud, krahhi üle ma ei elanud igatahes. Kuigi vahepeal tundusin endale päris eduka kutina ja bankroll oli iseenesest ka pokkerimõistes päris balla.

Kuidas suhtuvad lähedased/perekond Sinu pokkerimängija elukutsesse?

Praeguseks on juba leppinud, alguses ei tahetud ka väga uskuda, et sellest minu jaoks midagi välja tuleks. Raha tuli, jutt muutus, nagu ikka :D

Kas mängite live või internetis?

Mõlemat, aga live'i 2-3 korda kuus vahelduseks, kasum tuleb online'ist ja live'is käin doonoriks

Kui palju nädalas kulutate aega pokkerile?

Umbes 20 tundi.

Kuidas arendate end? Soovitusi algajatele?

Minu puhul pole arendamine väga järjepidev protsess seni olnud, vahest on motivatsiooni rohkem, vahest vähem õppida. Aga muidu olen õppimiseks kasutanud kõiki võimalusi, raamatuid lugenud, õppevideoid, 2+2 foorum, HUSNG.com tasuline foorum, saanud coachi, arutanud teiste heade pokerdajatega käsi jne.

Algajatele väga konkreetseid soovitusi siinkohal ei jagaks, sest see sõltub paljuski ka mängija võimalustest, tasemest, õppimistüübist jne. Tihti alustatakse siiski foorumitest ja raamatutest, aga nendest ei ole juba mitu aastat piisanud tasemel mängijaks saamiseks. Küll aga soovitaks teha õppimisest pideva käimasoleva protsessi, sest see on ainus võimalus enda taset ja teenistust tõsta ja seda hoida.

Tuleviku eesmärgid pokkeris?

Pikema perspektiivi, st +3 aasta omi ei ole mul väga välja kujunenud, aga üle kümne aasta ei tahaks sel alal jätkata. Käesoleva aasta omad võin siiski välja tuua:

100 tundi mängu ja 40 tundi õppimist kuus;
    300 000 VPP'd;
    40 000 eurot kogukasum;
    Võrreldes mu seniste tulemustega on need päris kõrged eesmärgid, aga usun, et on tehtavad. Eesmärgid peavadki kõrged olema, muidu ei saavuta midagi.

Mis arvate pokkerist tulevikus? Kas mängud surevad ja otsiste uut tööd?

Viimasel ajal on tulnud tohutult negatiivseid uudiseid selles suhtes alates Itaalia ära langemisest, kuni USA ja Hispaaniani, mistõttu on meeleolud ka üldiselt üpris pessimistlikud.

Ma siiski ei nõustuks nii negatiivse vaatega. Pokkeri osalt ära keelustamine ja teiselt suurem maksustamine on täiesti loomulikud populistlikud liigutused valitsuste poolt toodete ja teenuste vaba liikumise peatamiseks poolõilsate eesmärkide nime all. Juhtub majanduskriiside aegu ka paremates maades ja igasugustes tööstusharudes. Usun, et mõne aasta jooksul, kui majandusolukord peaks paranema, see protsess pöördub. Muidugi ma sellele lootma ei kavatse jääda ja kavatsen enda taseme tõstmisega ka edaspidi tegutseda.

Kui pokker peaks kaduma, mida tegema hakkate?

Provokatiivne küsimus, millele mul enda puhul vastus veel lõplikult välja mõeldud ei ole. Eestis tundub seadusandlus pokkeri koha pealt välja kujunenud olevat ja on äärmiselt ebareaalne, et paari aasta jooksul olukorra olulist muutust näha on. Teiste riikide mängijaid jääb ikka eestlastega mängima, vähemalt selleks ajaks. Paari aasta jooksul on kavas enda taset pokkeris ka oluliselt tõsta ja ka mingisugune backup plaan välja töötada, sest sõltumata pokkeri jäämisest või kadumisest pole plaanis sellise istuva tööga elu lõpuni tegeleda.

Miks külastate PokkeriProd.com lehte?

Foorumi ja saidi eesmärgid on minu jaoks oluliselt muutunud aja jooksul. Alguses oli põhjuseks rohkem õppimine, hetkel pigem meelelahutus ja teiste mängijate käekäiguga kursis hoidmine, õppimise jaoks on mulle sobivat materjali siin juba liiga vähevõitu.

Mis teid sundis looma FC Pokkeriprod?

Põhjuseid oli mitmeid. Vahepeal oli mul elus väga ebasportlik periood, kus mitu aastat ei liigutanud peaaegu üldse ja majastki väga välja ei saanud. Oli tarvis end uuesti liigutama hakata. Foorumis tegid teised aeg-ajalt tol ajal kossutrenni, sellest sain idee proovida kokku ajada siit jalkavõistkond. Ühtlasi tundus fun ka teiste n.ö. kolleegidega vahest kokku saada ja seetõttu üritasingi ära teha.

Mingi hetk selgus, et finantsiliselt trenni väga välja ei vea ainult foorumlastest koosneva väikse kambaga, paljud olid meil ka liigast huvitatud ja nii läksimegi riskile välja, et kas meil õnnestub esimene hooaeg vastu pidada. Korraliku tahtmisega on kõik võimalik, ka läbi sportlike tulemuste poolest ebaõnnestumise kõndimine ja siin me nüüd oleme: 1. hooaeg on seljataga ja läheme uuele hooajale vastu tugevamana kui kunagi varem.

Olete FC Pokkeriprod tiimiga rahul?

Väga rahul. Sportlike tulemuste poolest pole meie tulemused küll suurem asi, aga meil on väga hea võistkonnavaim ja kõik viitsivad pingutada sama asja nimel. Nüüd on meil ka treener, mõned uued mängijad on liitunud ja järgmisele hooajale ei lähe me enam outsideritena vastu. Sellise kambaga on ainult rõõm sporti teha, rutiin puudub ja on pidevalt uusi eesmärke, mille poole püüelda. Pulli saab ka omajagu, võiks ainult pealtvaatajaid rohkem olla, aga loodetavasti mõtleme selles vallas ka midagi välja.

Lõpetuseks. Kui saaksite muuta midagi oma pokkerikarjääri jooksul, siis mida muudaksite? Alustaksite muu mänguga või lisaksite rohkem volüümi?

Üldiselt mulle väga ei meeldi sellised tagantjärgi tarkuse küsimused. Vead ongi tegemiseks ja neist õppimiseks. Praeguste teadmistega teeksin asju oluliselt erinevalt, aga oleks, poleks, moleks. Ja eks ma ikka püüan ka pidevalt asju paremini teha, kuigi vahest kipun unustama selle eesmärgi.
  • ranka
    Miljon Põhjust Kodus Olla
    • Sep 2008
    • 36444

Re: Intervjuude seeria «Tunne kaaslast!»: vastamas muruntau

Soovitusi:
    1. kes võiks olla järgmine
    2. mis tüüpküsimusi tuleks küsida

Comment

• numnuts
      Grinder
      • Dec 2010
      • 846

klasspro: next

küsimustevallas võiks olla alati miskit funmomente, ministorysid etc.

Comment

• con
        Pokkerihai
        • Jul 2010
        • 1954

Mis sind inspireerib, motiveerib.

Mida pead elu mõtteks.

Comment

• nikitheone
          Mr. Puujalg
          • Aug 2009
          • 6446

äkki on võimalik nii, et foorumi kasutajad küsivad? või see muutub liiga well-a-like?
          &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• numnuts
            Grinder
            • Dec 2010
            • 846

Algselt postitas nikitheone Vaata postitust
            äkki on võimalik nii, et foorumi kasutajad küsivad? või see muutub liiga well-a-like?
            Great idea. Midagi nii, öeldakse, et intervjueeritav on x igaüks kel soovi saab esitada ühe küsimuse. Ja siis toimetaja valib nende küsimuste seast ise ala 5-10 välja vm.

Comment

• muruntau
              • Jan 2009
              • 4325

Minu poolest võib küll, olen nõus kuni nädala lõpuni siin teemas vastama.

Con, head küsimused, vastan hiljem.

Küll aga jäi mulle endale segaduseks, miks just minuga jätkati "Tunne kaaslast" seeriat. Imo on siin minust paremaid pokerdajaid ja huvitavamaid kujusid omajagu. Aga samas ega see ei peagi nii järjest käima.

Comment

• jozik
                Õpihimuline Mängur
                • Mar 2011
                • 437

Aga on ainult üks muruntau. Sa mees oled piisavalt kiiksuga

tead ju küll mis müüb

Comment

• ranka
                  • Sep 2008
                  • 36444

Kui intervjueeritav on nõus siis miks mitte.

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
                  Minu poolest võib küll, olen nõus kuni nädala lõpuni siin teemas vastama.

Con, head küsimused, vastan hiljem.

Küll aga jäi mulle endale segaduseks, miks just minuga jätkati "Tunne kaaslast" seeriat. Imo on siin minust paremaid pokerdajaid ja huvitavamaid kujusid omajagu. Aga samas ega see ei peagi nii järjest käima.
                  Plaan oli seeriaga alustada varem aga ei olnud aega. Eile see lõpuks tekkis ja oli vaja leida esimene "ohver". Ei hakanud pikalt otsimagi ja järjest vaatasin oma avatud MSN aknaid. Esimene oli "ment52" aga kahjuks ta oli away/offline ja teiseks sina. Nii see läkski.

Üldiselt ma ei hakka valima pokkerioskuste, postituste jms. järgi tulevasid küsitletavaid vaid ikka selle järgi, kas inimene reaalselt ka komuunile huvi pakub. IMO mõttetu on intervjueerida hotcocacolat, sest milleks baite raisata - terve nett ta intervjuusid täis, samas väga huvitav oleks teada, mis peitub Vandalari kõva koore all või mis kümmet ametit Taipupole peab.

Comment

• vapsik
                    Klubi Liige
                    • Apr 2009
                    • 5462

Ma mõtlesin, et mingi Imre ja Kassikese blogi link, sest lugesin alguses: "Tunne kaslast".

Comment

• Poke
                      Grinder
                      • Mar 2010
                      • 995

ment25 või Ajuvaba next please

küsimusi võiks olla veel umbes, et mis mängude, limiitidega alustati, mida praegusel hetkel mängitakse jne.

Comment

• Tarmonator
                        Lingiparandaja
                        • Oct 2008
                        • 3274

pokkerisheriff...

Comment

• ranka
                          • Sep 2008
                          • 36444

Algselt postitas Tarmonator Vaata postitust
                          pokkerisheriff...
                          Nali naljaks aga võtan ka nemad ette. Kõik, kes foorumis kirevamad isikud aga vähe teatakse pigistan tühjaks kui kohupiimatuubid aga selleks muidugi on vaja kaaslaste aktiivset osavõttu ja vastu tulelikkust.

Comment

• muruntau
                            • Jan 2009
                            • 4325

Algselt postitas ranka Vaata postitust
                            1. kes võiks olla järgmine
                            2. mis tüüpküsimusi tuleks küsida
                            1) Pastilaa
                            2) Kes on kõige gey'm pokkerimängija ja miks: Välismaalt/Eestist?

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Algselt postitas con Vaata postitust
                            Mis sind inspireerib, motiveerib.

Mida pead elu mõtteks.
                            1) Mul mingeid konkreetseid materiaalseid eesmärke silme ees ei ole, vähemalt mitte väga kõrgeid. 30. eluaastaks võiks juba oma auto, korterist/majast pool makstud ja oma maamaja olla ja perele teatav finantsiline kindlus olla (äkki tuleb see ka ära). Usun, et saavutan need ka pokkeriga on võimalik. Tegelikult motiveerib mind rohkem kui rahaline tasu just enese arendamine, enese pootentsiaali ära kasutamine võimalikult paljudes elu valdkondades.

2) I c where that comes from Kuna olen filosoofiat õppinud. Eks sellele küsimusele on aastatuhandeid üritatud vastuseid leida, üritada valgustatuks saada, soovidest ja ihadest loobuda, pattudest hoiduda ja elada oma elu jumalale meelepäraselt. Või nagu nagu tänapäeval vahest vaadatakse, olla osa teaduse arengust, töötada singulaarusse ja kosmose vallutamise nimel (mis pidavat inimkonna kaugem eesmärk olema), või hoopis vastupidi, üritada kogu protsessi peatada, hipiks või amišhiks või muuks taoliseks hakates. Fuck that shit, igasugune ekstreemsus selles kontekstis on üle pingutamine. Elu mõtet imo kui sellist ei eksisteeri ja selle otsimine on ka pointless. Kui tahad, võiks elu eesmärk olla midagi sellist, et saaks elu lõpus midagi umbes sellist:
                            (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Täitsa mõistlik. Kuigi, kes mind teavad, võivad öelda, et ma enamus ajast nii käitunud ei ole, aga ma ka vähemalt mingil määral üritan. Plaan on, et kunagi saaks nii öelda.

Algselt postitas jozik Vaata postitust
                            Aga on ainult üks muruntau. Sa mees oled piisavalt kiiksuga

tead ju küll mis müüb
                            Kuigi siin konkreetset küsimust ei olnud, tänud, eks mul neid kiikse jagub. Aga las need jäävad siin kontekstis teemast välja

Algselt postitas ranka Vaata postitust
                            Plaan oli seeriaga alustada varem aga ei olnud aega. Eile see lõpuks tekkis ja oli vaja leida esimene "ohver". Ei hakanud pikalt otsimagi ja järjest vaatasin oma avatud MSN aknaid. Esimene oli "ment52" aga kahjuks ta oli away/offline ja teiseks sina. Nii see läkski.
                            Iga päev õpin midagi. Selle pärast ment nii kõva mängija ongi, et tal msn kinni on. Üritan eeskuju jälgida

Tegelt lootsingi, et väga palju küsimusi ei tule, aga mõnele võiksin iseenesest veel vastata.

Comment

• Codecci
                              Luuramas Naisteturniire
                              • Nov 2008
                              • 7574

1) Top 5-10 "must see" filmi?

2) Lemmik TV sari/sarjad?

Comment

Working...