Hoiustamine

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • muruntau
    • Jan 2009
    • 4325

Re: Hoiustamine

Algselt postitas Char Vaata postitust
    kes see oli kunagi siin foorumis vist, kes müüs/ostis börsil ja tegi sellise projekti? tundus asjalik-
    linki on selle kohta? mis sellest sai?
    Privadori kauplemispäevik siin: http://tarkinvestor.ee/foorum/viewtopic.php?t=2883

Ja High Roller Lauri teema siin: https://fp.lhv.ee/forum/invest/122329

Loodetavasti nad kumbki ei ole vastu nende teemade linkimisele, seda enam, et need teemad on kõigile leitavad netist niikuinii.

Comment

• Codecci
      Luuramas Naisteturniire
      • Nov 2008
      • 7574

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
      30% aastas on väga kuradi riskantne. Isegi Buffeti BH saavutas tootluseks ~20% aastas ja teda peetakse parimaks investoriks läbi aegade! See juba ütleb, et isegi proffidele on selline tootlus pikas perspektiivis peaaegu saavutamatu. Seda võib saavutada aktiivse kauplemisega, aga see juba eeldab täiskohaga tööd + pead olema ikka kõvasti kirkam kriit kui keskmine tegelane börsil, kes juba iseenesest ei ole just loll inimene. Kuigi tavaline päevakauplemine, mida ka eestis mitmed harrastavad, imo nii nõudlik ei ole ja seal on 100% tootlus saavutatav teatavate mahtudeni, see on aga taas täiskohaga töö. Seega pakuks, Spew, et su tuttav on olnud börsil vähem kui 2-3 aastat ja et ta kindlasti pole oma rahadega börsikrahhi läbi teinud, muidu ta sõpradele nii reaalsusest kauget juttu ei ajaks.
      Miks maht üldse piiratud on? Ja kui suur see summa ligikaudu on kui oskad öelda?

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
      Kas ma saan õigesti aru, Privador tahab $30K-st aastaga $150K teha, seega $120K kasumit? Kui reaalne see on?

Edit: see 1:1 'le nagu pokker ju, Privadori jaanuari graafik:

Rake on väiksem ainult, sama mis HU bumhunteril :D
      Last edited by Codecci; 27.04.11, 10:46.

Comment

• muruntau
        • Jan 2009
        • 4325

Päevakauplemise maht sellisel moel nagu priva ja teised teevad on piiratud nende aktsiate käibega, millega tehinguid tehakse. Nt kui fly'sse tuleb kuulujutt, et firma X tahab osta ära firmat Y, siis see aktsia võib tõusta minutiga nt 2% 200k taalase käibega selle minuti jooksul. Kuna selliseid päevakauplejaid on maailmas sadu, kui mitte tuhandeid, siis hero'l ei õnnestu keskmiselt nt üle $5k eest aktsiaid saada, saab keskmiselt 1% vahelt, mis teeb tehingu kohta kasumiks ~50 USDi. See oli üks näide tüüpilisest väiksest tehingust, obv on ka palju-palju suuremaid tehinguid, aga neid tuleb ette harvemini. Ja obv mitte kõik tehingud ei lõppe plussis.

Pakuks, et suurusjärk, mis sellise süsteemiga teenida saab aasta jooksul jääb mõnesaja tuhande $ kanti, isegi kui su algkapital on nt 50 MUSDi. Muidugi suuremate summade puhul saab paremaid infoallikaid kasutada + aja jooksul kogunevad kontaktid, mis tõstab ka võimalikku teenistust, aga see on juba teema, millest ma eriti ei tea.

Comment

• privador
          Pokkerihai
          • Oct 2008
          • 3951

Mnjaa ma võin julgelt öelda, et see pole nii kerge ühtigi.
          Sa siiski mängid suure osaga kapitalist. Ei taha ära sõnada, aga halval päeval võid kõik kaotada. Pokkeris kaotad ehk vaid paar bi ja paned arvuti kinni.
          Kui sa peaks midagi võitma,, siis on Maksuamet kohe kohal

Ma ei tea vb läheb Lauril paremini(vaadates ta rulli panuseid pargis ja pimeall-inne), aga igatahes see pole kerge minu jaosks ühtegi.

Mahtudel on selge piirang ees

Comment

• tolmuahv
            Klubi Liige
            • Feb 2009
            • 2502

Kauplemine on igapäevane töö. Selles edukas olemiseks ei pea investeerimisest midagi teadma.

Investeerimine on absoluutselt erinev kauplemisest. Umbes sama suur erinevus kui pokkeri ja investeerimise vahel.

Comment

• ranka
              Miljon Põhjust Kodus Olla
              • Sep 2008
              • 36444

Kas too turg muutub "vähem fishisemaks" nagu pokkergi, kuna inimestel on rohkem infot pidevalt saada või ei muutu?

Comment

• tolmuahv
                Klubi Liige
                • Feb 2009
                • 2502

Ei muutu laias laastus. Finantsturud on pidevalt üsna efektiivsed olnud selles osas. Pigem on väikeste daytraderite jaoks soodsamaks läinud olukord, kuna üle interneti saab kaubelda ja kulud on pidevalt vähenenud.

Comment

• privador
                  Pokkerihai
                  • Oct 2008
                  • 3951

Mingi vahe siiski on. Kui börsil on head teenimisvõimalused kaupeja seisukohast, siis hoitakse infost kümne küünega kinni(loe ei pasundata laiale ilmale)
                  Sest kui seda tehakse, siis pole enam tehingut
                  Võib ka kõrvutada ettevõtlusega. Keegi ei pasunda oma ideid.
                  Pokker on tegelikult erand-infot, kuidas mängida tuleb uksest ja aknast ja ka tasuta, et isegi 3-klassi haridusega donk saab mingi baasi alla.
                  Sealt ka põhjus, miks ehk pokker nn areneb efektiivsuse suunas.

Comment

• Codecci
                    Luuramas Naisteturniire
                    • Nov 2008
                    • 7574

Mis vahe on kauplemisel ja daytradingul?

Comment

• tolmuahv
                      Klubi Liige
                      • Feb 2009
                      • 2502

Ei olegi vahet.

Privadori statementiga ma pole nõus. Daytradingu kohta on väga palju infot olemas. Lihtsalt konkreetseid ideid peab ise otsima ja enda strateegia välja töötama. Lugemisoskusega inimene saab internetist teada daytradingu kohta sama palju kui pokkeri kohta.

Comment

• siga
                        FPP Pro
                        • Dec 2010
                        • 251

Üpris suure rolliga peab kauplema, muidu rake nagu mikrolaudades ja sööb su ära.

Comment

• minuraha
                          FPP Pro
                          • Dec 2009
                          • 214

Kuidagi liiga lihtne tundub see aktsiate ostmine. Olen uurinud natuke NASDAQ Nordic kodulehelt erinevate firmade aktsiaid. Siiamaani on mu arusaam selline: oletame, et võtame pikkade traditsioonidega ja ajalooga firmad, näiteks Carlsberg ja Stockmann. Ajulugu on minu arust tähtis selleks, et näha ettevõtte võimet üle elada ka raskemad majandustsüklid. Järgmisena ootad ära majanduslanguse ehk siis näiteks aastad 2008-2009, majanduslangusest arusaamine vist väga raske ei tohiks olla? Järgmine samm on ära oodata aktsiapõhi, selle arusaamisel/tunnetamisel tuleb minu arvates abiks jälle ajulugu. Kui see on saabunud, siis läheb ostmiseks ja peale seda tuleb ootamine.

Miks inimesed seda ei tee? Äkki sellepärast, et majanduslanguse ajal puuduvad inimestel vabad vahendid ja kõik tundub liiga masendav, et siis veel niigi olematutest vahenditest mingeid riske võtma hakata. Samas ma muidugi ei tea, äkki inimesed hoopiski teevad niimoodi, ütlen veelkord, et tegemist on ainult minu arvamuse ja maamehe loogikaga!

Mis te asjast arvate? Kas mu mõttekäigus ja loogikas on palju erroreid?

Comment

• Vandalar
                            Pokkerihai
                            • Oct 2008
                            • 3577

Sa võid ju samamoodi oodata ära aktsia kõrghetke ja siis lühikeseks müüa ja oodata downerit.

Comment

• muruntau
                              • Jan 2009
                              • 4325

Kui see tipu ja põhja ära tabamine nii lihtne oleks, siis polekski majandustsükleid.

Comment

• hotcocacola
                                HTCCACLA
                                • Oct 2008
                                • 14473

natuke OT ja dongine küsimus, aga kui tahaksin sama asjaga tegeleda nagu priva või lauri, palju on nö min buyin, ehk miinimum invest ning kus ja kuidas seda saab teha?

Comment

Working...