Zen ja muud jutud

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • IamAllin
    Pokkerihai
    • Aug 2009
    • 1653

Re: Zen ja muud jutud

ei oska youtube linki panna...

Last edited by IamAllin; 22.12.10, 21:56.

Comment

• Spewmonkey
      Seina Augustaja
      • Oct 2008
      • 2293

Ma ei tea kas ma olen millestki väga valesti aru saanud, aga imo ei ole idamaiste võitluskunstide originaal/esmane eesmärk tänaval/UFC's kakelda. Suvalise Vasja vastu nad on ka abiks kuigi ei pruugi kõige efektiivsemad olla. Enamus lääneriikides õpetatavast peaks labane plagiaat olema lihtsalt.

PS. Lyoto Machida. Ja kui mingil põhjusel karate nüüd eriline on, siis kust jookseb piir?
      Last edited by Spewmonkey; 22.12.10, 22:14.

Comment

• Codecci
        Luuramas Naisteturniire
        • Nov 2008
        • 7574

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
        Uurisin teemat, Wikipedia andmetel on aasia võitluskunstidel põhineva stiiliga vend võitnud küll UFC võistlust - Taktarov. Aga see ei olegi point, selle teema nimi ei ole aasia vs lääne asjad. Lihtsalt tuli paar aasiast pärit juttu meelde ja tegin teema.

Kui parafraseerida Sõja Seadustest pärit lauset, siis parim võitleja on see, kes võidab ilma kaklemata. Seega on võitluskunstid juba iseenesest minu jaoks mõtetu teema.

Rankale, jah, Zen on üks Budismi suundi.
        Style Sambo, Judo, Jujutsu
        Rank 3rd degree black belt in Judo

Sambo ja judo on täiskontaktsed kahevõitlusalad - väga reaalsed, efektiivselt toimivad alad mida harjutatakse vastupanu osutuva vastasega. Jujutsu kohta suurt midagi ei tea.

Võitluskunstid mõttetud - mõni ahv käib võib-olla selleks trennis, et "tänaval" tehtud poiss olla, aga normaalsete inimeste jaoks on see sport, täpselt samamoodi nagu näiteks jalgpall. Võistlustel ei "kakelda" vaid võisteldakse, pannakse ennast proovile. Keegi ei sunni kedagi võistlema, seda tehakse vabast tahtest ja sportlikust huvist.

Comment

• Codecci
          Luuramas Naisteturniire
          • Nov 2008
          • 7574

Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
          Ma ei tea kas ma olen millestki väga valesti aru saanud, aga imo ei ole idamaiste võitluskunstide originaal/esmane eesmärk tänaval/UFC's kakelda. Suvalise Vasja vastu nad on ka abiks kuigi ei pruugi kõige efektiivsemad olla. Enamus lääneriikides õpetatavast peaks labane plagiaat olema lihtsalt.
          Enamus reklaamivad ennast enesekaitse nime all (nt Eestis enamus karatetrennid), mis on lihtsalt õpilaste petmine, nendesse võltsenesekindluse süstimine. Suvalise Vasja vastu nad abiks ei ole.

Comment

• muruntau
            • Jan 2009
            • 4325

Spordina on nad täiesti ok muidugi ja enesekaitseviisina. Teisest küljest niipalju kui ma ~45 min uurimisega selle teema kohta teada sain, siis tuleb nõustuda spewmonkeyga. Panna mõne aasia võitluskunsti esindaja võistlema nt BJJ tüübiga on sama kui võrrelda 110m tõkete ja 100m sprindi aegu - täiesti eri teemad, mis aga ei tähenda, et üks neist mõtetu oleks.

Edit2: Codecci, http://en.wikipedia.org/wiki/Mixed_m...lar_diciplines siin on kirjas, et aasia stiilid on ikka päris levinud MMA's, samuti et karate on efektiivne ka MMAs
            Last edited by muruntau; 22.12.10, 22:25.

Comment

• Vandalar
              Pokkerihai
              • Oct 2008
              • 3577

Kes lucid dreamingust nt. kuulnud/huvitub? Olen ise lugenud ja kogenud ja igati võimas asi on. Väidetavalt on Tiibetis olnud juba aastasadu unejoogad :)

Comment

• ranka
                Miljon Põhjust Kodus Olla
                • Sep 2008
                • 36444

adam_q, ma ei suutnud üle ühe lause seda videot vaadata. Okserefleks hakkas tööle. Kui keegi kasutab 10 sekundi jooksul järjest sõnu nagu astraaltasand, eeterkeha ja emotsioonkeha, siis see jura on mulle liig. Veel utoopilisem p.sk kui kommunism, hipi- ja ökojura kokku seotud :P
                loe maagide kooli ja sappi jookseb ojadena, kuna kõhukrambid.

Comment

• adam_q
                  Vana Tegija
                  • Feb 2009
                  • 1453

Panna mõne aasia võitluskunsti esindaja võistlema nt BJJ tüübiga on sama kui võrrelda 110m tõkete ja 100m sprindi aegu
                  mul tuli kohe meelde, kui me 90ndate alguses sõpsidega arutasime, et kumb võidaks - kas Terminator või Predator

Comment

• muruntau
                    • Jan 2009
                    • 4325

Algselt postitas ranka Vaata postitust
                    loe maagide kooli ja sappi jookseb ojadena, kuna kõhukrambid.
                    Tsitaat selle raamatu kirjeldusest: "hipiliikumise kuldajast..." "okultsetest ringkondadest, kes püüdsid lagundada Nõukogude Liitu maagia abil". Sobib Tarantinole horrorkomöödia käsikirjaks I guess :D

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Panna mõne aasia võitluskunsti esindaja võistlema nt BJJ tüübiga on sama kui võrrelda 110m tõkete ja 100m sprindi aegu - täiesti eri teemad, mis aga ei tähenda, et üks neist mõtetu oleks.
                      MMA on pigem nagu kümnevõistuse moodi. Sellest tulenevalt võrdlus, et kui panna mõne muu ala tipp osalema kümnevõistlusel, siis pole tulemus vist kiita. Sama kehtib muidugi ka vastupidi. Muide, kas MMA mehed teevad ka vahel kivide, laudade jms. purustamise demonstratsioone ?

Comment

• ranka
                        Miljon Põhjust Kodus Olla
                        • Sep 2008
                        • 36444

Tsitaat selle raamatu kirjeldusest: "hipiliikumise kuldajast..." "okultsetest ringkondadest, kes püüdsid lagundada Nõukogude Liitu maagia abil". Sobib Tarantinole horrorkomöödia käsikirjaks I guess :D
                        WTF? See on sitaks kõva raamat. Räägib miskitest Eesti aegsetest hipidest, kes elasid 1970-ndatel ja lasid imelisi kemikaale. Miski atsetooni moodi asi nimega "sopals" oli, mida nad sissehingasid ja siis läksid "spirituaalsesse" maailma. Jubedalt oli joomat ja seiklusi, raamatu keskosa korraks läks igavaks kui liialt hakkas spirituaalselt paska ajama aga muidu ülikõva. Too raamat peaks olema tõsielul ja enamus tegevust toimub Tallinnas, vahepeal käisid ka venemaal rongidega "tööl", kus elu keerleski ainult viina ümber. Lugedes raamat sulab ise kätte ära.

Aga see muidugi on iga inimese maitseasi, et mis raamatut talle meeldivad. Mulle sellised ajuvavad, jooma ja läburaamatudki istuvadki - maagide kool, onanistid (väga rets raamat, soovitan kõigile ning peategelan Rudolf Toores käis veel park kasinnis mängimas, seega äratundmisrõõmu sitaks :P), kroonu jne. Põhimõtteliselt eluvendade kirjutatud raamatud ja igav ei hakka. Mõned kohad tunduvad enda pidudele jube sarnased, sellised ajuvabad, et ala "kuhu ma end täna ära jõin" :)

Comment

• IamAllin
                          Pokkerihai
                          • Aug 2009
                          • 1653

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                          MMA on pigem nagu kümnevõistuse moodi. Sellest tulenevalt võrdlus, et kui panna mõne muu ala tipp osalema kümnevõistlusel, siis pole tulemus vist kiita. Sama kehtib muidugi ka vastupidi. Muide, kas MMA mehed teevad ka vahel kivide, laudade jms. purustamise demonstratsioone ?
                          need peaks rohkem martial arts/idamaad olema. taekwondo, kung fu 'n shit

Comment

• muruntau
                            • Jan 2009
                            • 4325

Ranka: sellest tutvustusest võtsin tsitaadi, selline mulje jäi. Ise ei viitsi eriti joomaraamatuid lugeda, Raua oma olen lugenud.

Potsataja, hea võrdlus!

Teemasse ka mingil määral. Einsteini tsitaate: http://rescomp.stanford.edu/~cheshir...einQuotes.html
                            Võiks öelda puhas kuld, aga see mees pole Goldstar vaid way-way üle SNE. Mõned näited:

Common sense is the collection of prejudices acquired by age eighteen
                            The only thing that interferes with my learning is my education.
                            I never think of the future. It comes soon enough
                            Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.
                            Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
                            The further the spiritual evolution of mankind advances, the more certain it seems to me that the path to genuine religiosity does not lie through the fear of life, and the fear of death, and blind faith, but through striving after rational knowledge.

Comment

• rasmer
                              Vana Tegija
                              • Oct 2009
                              • 1306

See võitluskunstide osa läheb nüüd küll natuke teemast mööda ja ega siin tegelikult mingit teemat ei olegi. Lühidalt öeldes on Codecci öeldu õige ja see kõik on juba ammu selgeks tehtud. Kui eesmärgiks on reaalsed võitlusoskused, siis 99% idamaiseid traditional martial artse seda eriti hästi ei anna. See on fakt, mis paljudele üldtuntud tõde, kellele ei ole, siis ma ei oskagi soovitada, kust silmaringi laiendamist alustada. Raskesport.ee foorumist ja selle kullafondist äkki.

TMA bullshiti võib üldiselt panna samasse kategooriasse indigo laste ja astraalkehadega, nii et pole mõtet zen lugude teemat rohkem risustada.

Comment

• Pahvak
                                Pastilaa?? Ei!
                                • Dec 2008
                                • 4431

Ma pole eriline luulesõber, aga maal välikäimla uksel oli kunagi üks Mülleri luuletus ja siis lugesin mingi kogu läbi.

armastus aegumatu tunne,
                                nii vana ja uus
                                kaevul janune käib,
                                kuni terve on kruus

lõpuks padjapüüri jäljega pisarais palg
                                möödas kõik. **** suus nagu pingijalg

(A. Müller - Armastus)

EDIT: See vist ei lähe üldse teemaga kokku?
                                Last edited by Pahvak; 23.12.10, 11:42.
                                Fullstacks have more fun.

Comment

Working...