Mis eestlastel viga on?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • taavi19
    Õpihimuline Mängur
    • Oct 2008
    • 321

Re: Mis eestlastel viga on?

Algselt postitas JaanusX Vaata postitust
    Ok ma ehk väljendasin end valesti... Eesti võiks suunduda seda teed et teha eestist maksuparadiisi või selle lähedale pürgida... hetkel ei eksisteeri meil ntx pooltki nii palju makse kui paljudes riikides...
    Sinu jutt ei pea paika.
    Maailmas oleme maksukoormusega 134. kohal. See tähendab, et 133-l riigil on hetkel väiksem maksukoormus. Ma arvan, et siinkohal ei saa öelda, et meil ei eksisteeri nii palju makse kui paljudes riikides, sest tegelikkus on vastupidine.

Comment

• taavi19
      Õpihimuline Mängur
      • Oct 2008
      • 321

Algselt postitas Cremer Vaata postitust
      Kas maksudega pole meil hoopis nii, et palgafondist saab tööline kätte 60%. Sealt vaja veel poes maksta 20% käibekat. Minu arust on meil maksukoormus 60%+ ikkagist...
      Minu andmetel peaks olema ligi 50%. Tallinnas elades mõnda aega juba veel rohkem.

Comment

• peete82
        Vana Tegija
        • Jan 2010
        • 1310

Huvitav mõttemaailm on sul.
        Ega lolliga vaieldes võita pole võimalik, ta kisub sind alla oma tasemele ja siis lööb kogemusega...

Mnjah... mis ma ikka selle peale ütlen... ega meil jah polegi suurt midagi väärtuslikku ja kõrgtehnoloogilist... meditsiini arendus on jama (mis siis et on leitud palju uusi ravi võimalusi mis rahvus vaheliselt tunnustust saanud ja ehk õnnestub ka lähi aastatel lõpplik läbi murre vähi uuringutel... ja unustada ei saaks ka Helluse bakterit) info tehnoloogiast ei tea me kah midagi... (parimaks kuid kaugeltki mitte ainsaks näiteks Skype) ja no nanotehnoloogiast ja muudest asjadest ma parem üldse vaikin eks...
        Ma palusin näiteid, mitte lambajuttu.
        Kui palju toob meditsiiniarendus raha sisse? Mingi ligikaudne käibenumber? "ehk õnnestub" - just nimelt. See ongi praegune tase. Reaalset käegakatsutavat tulemust pole.
        Helluse bakter...ära aja naerma. Täiesti marginaalne. Jogurt, kus ta sees on, on lihtne piimatoode teiste kõrval, mida Eestis müüakse. Maailmas pole mitte mingit läbimurret, on ainult ähmased lootused. Ja ilmselt jääkski marginaalseks. Mingit Eesti Nokiat siit ei tule.
        IT ja Skype ma juba kommenteerisin. See ehk kuidagi sobiks näiteks. Aga Skype on müüdud ja kasumid voolavad Eestist välja. Jah, siin on paar büroomaja programmeerijaid täis, kes töötavad välismaa firmade heaks. Mingit meeletut boosti see meie SKP-le ju ei anna.
        Nanotehnoloogia. Kus on toimivad firmad, mis raha sisse toovad? Pole. Samuti ainult mingid teadlaste ideed.
        Sa räägid mingitest tulevikulootustest, mis võivad ka mitte käiku minna.

Küsiks et KUI BMW tehas oleks tulnud eesti kas seal siis töötaks A)ikka need vene mammid odava palga eest B)Kõrgepalgalised eestlased....
        Vene mammisid ei võta keegi BMW tehasesse tööle. Üks põhjustest, miks seda tehast Eestisse ei tulnud, oli see, et Eestis pole küllalt palju piisava väljaõppega tööjõudu. Samuti infrastruktuur puudulik.

Näide:Saaste kvoodi müük - üldiselt uuri ise ka väheke mis maailmas toimub... See et sinuga või kellegi teisega suheldakse kuidagi muud moodi on inimeses endas... Eestlased on oma töös ja töökuses hinnatud kogu maakeral... Lätist Austraaliani... hea näide euroopast kus Trumphi mootorratta tehasest inglismaal kus oli 1/3ndik vms kogu tehase töölistest eesti rahvusest.
        Saastekvoodi müük - nalja teed? Kas see on sinu arust näide Eesti potensiaalist jõukate riikide hulka jõuda? Müüa oskab igaüks. Eestis pole lihtsalt piisavalt tööstust, et see kvoot ise ära kasutada, seega see näide on ju negatiivne.
        Muide, need Triumphi tehase (sa ei oska seda isegi õieti kirjutada)eestlastest töölised - pole nagu kuulnud sellest. Tood mingi viite?
        Muidugi on see jälle äraspidine näide, kui see ongi tõsi. See tähendab, et head töötajad on Eestist välja läinud. See oleks tore näide, kui see tehas oleks siin ja need inimesed töötaksid siin Eesti majanduse heaks.
        "uuri ise ka väheke mis maailmas toimub... " - see on hea lause. Mulle näib, et ma olen maailmas toimuvaga 10x rohkem kursis kui sina.

Comment

• Rage
          Klubi Liige
          • Nov 2008
          • 6853

oehh.. ma ei viitsi seda ila kommenteeridagi.. võtke kõik üks korralik majanduskursus või kaks.. siis tulge jahuma..

mis puutub juttu et riik on kõiges süüdi.. siis halloo aafrika.. kõrgema võimu kandja on rahvas.. valimised on tulemas.. keegi muu su perset ei kergita kui sa ise.

Comment

• EGERT
            Vana Tegija
            • Mar 2009
            • 1042

Majandustudengi ja finantssektoris töötajana (inv.banking) suudaks ma JaanusX täiesti jaburat juttu natukenegi tõsisemalt võtta, kui ta oleks viitsinud põhikooli lõpuni käia ning kokku/lahku kirjutamise endale selgeks teha. Korralikust lauseehitusest rääkimata.

Solid 1k post, mille tahtsin korraliku strateegiaposti teha, aga oh well...

Comment

Working...