Mis eestlastel viga on?
Collapse
X
-
-
Re: Mis eestlastel viga on?
Jumala nõus, ja kui sa tähele panid, siis ma kirjutasin, et mind ennast tingimata see virin ei puuduta.Algselt postitas Kloonike Vaata postitustPeete82, me ja meil... Probleem ongi selles, et inimestel on mugav istuda kuskil karjas, kus kõigil läheb sitasti ja ei loodetagi paremat, sest nii on ju kombeks. Valikuvõimalus on ju olemas, ole sa hunt, kes võtab ohjad enda kätte või kana kuskil talleggi vabrikus, kes enda elupäevade lõpuni muneb ja mitte muhvigi ei saavuta. Lapsepõlvest saati sisestati mulle negatiivseid mõtteid läbi perekonna, kooli, jne. Elu oli masendav, kuid kõik muutus suhtumises toimus üleöö edasi oli vaid tegude aeg. Selle asemel, et otsida oma kannatustele põhjendusi võiks hoopis otsida lahendusi. Õnnelik elu ei ole raketiteadus, kõik on mõttelaadis kinni.
Lihtsalt ära tüütab see pidev eestlaste halisemine, kui vaesed kõik on ja kuidas kõik süüdi on.
Ausalt öeldes ma ei näe ka eriti väljapääsu eestlaste praeguse vaimse potensiaali juures.
Keskmise eestlase tase = Kanal 2 ja Meie Mees.
Comment
-
This.Algselt postitas alaska Vaata postitustMa ausõna ei saa aru, millest te räägite. Mis rahvaga te läbi käite? Miks te loete netikommentaare?
Comment
-
Ma ka ei saa aru sellest teemast. Minu meelest on Eestis väga lahe ja palju toredaid inimesi elab siin. Mul on teile uudis ka - tölle ja lolle leidub igal pool. Ehk tõesti tuleks kriitilise pilguga enda sõprus/tutvus-konna kriteeriumid üle vaadata, kui midagi ei meeldi?
Comment
-
peete82 Ma ütlen siia veel:
Meil on hinnad samad või kallimad mis Euroopas, palgad 4 korda väiksemad.
Meil on maksud väiksemad kui paljudes euroopa riikides ja seda vahest kordades mis teeb mitmekordselt tasa palga vähesuse... (Eesti majandus süsteem võikski võtta kindla kursi rohkem maksuparadiisi poole ntx ) Eks see et hinnad suuremad on suht loogika ju kuna tarbijaskond väiksem... st 1.5mil inimest on ikka suht marginaalne nr et sa suudaks saada aineid/materiale vms odava hinnaga ja neid siis siin ka odavalt edasi müüa.
See et palgad on 4x madalamad on süüdi kes... A)Tööandja B)Riik C)Tööline ??? (vihjeks et õige vastus on ja jääb C)
Enamus inimesi saavad palka 10 kilo kroone (eurodes hoopis naeruväärne) või vähem ja mis õnnelik sa niiviisi ikka väga oled.
Kas õnn peitub rahas... paljudele küll kahjuks... sest kui küsida mis on su unistus.... siis saad 90% insta vastuse et RAHA palju RAHA - and then.... go bananas or what? Enamus inimesi ei oska ega hakkagi oskama raha väärtustada või veelvähem otstarbekalt kasutada... eks siin ole tõesti oma suur kurjajuur pärit NSVL aegadest kus elasime ametlikult kommunismi põhimõtetel mis rahvale peale suruti (mis siis et võimu ladvikus jne elati puhta nn rööv kapitalismi) Raha polnud kellegil palju ja kui oli siis polnud selle eest midagi osta.... auto ostmiseks pidid ka riigilt loa saama jne Seepärast mul sõbrad - tuttavad ongi suured silmad teinud kui näevad kui palju luksus klassi masinaid meil eestis on ja kus nende omanikud elavad (ntx Kopli liinidel või Lasnamäe korteris) Õnnelikuks võib saada ka väga vähesega kui sa kõik läbimõeldult teed
See ei käi tingimata minu enese kohta, mul sissetulek ikka vähe suurem.
Lihtsalt see ühiskond käib närvidele.
Kellele meist ei meeldiks mingi Norra variant, kus saad oma töö eest väärilist tasu.
Kui saaks väärilist tasu siis ei asuks teiste riikide inimesed kaasa arvatud Eesti omad sinna tööle... ja minnakse sinna tööle kuna kohalik "sellise" summa eest tööle ei hakka sestap küsiks... Mis on üldse vääriline tasu - ma pole siiani aru saanud?
Tean ühte keevitajat kes teeb kõiki autoremondi töid ja tal oma pisike töökoda - töö on suht kiire ja hea aga tasu... no ntx ühelt küsis õlivahetuse eest tasuks jäätist (jah just nimelt) või siis keerasin velje poldi puruks... viisin sinna võttis kogu süsteemi lahti tagant st piurid jne... vahetas jupi ära pani tagasi kokku kõik jne kokku läks aega mingi 2 pool tundi vms ja tasuks küsis... 50 eeku
Teisele jorsile pakkuti tööd buumi ajal - kraavi kaevama st füüsilisi töid jne ja palka oleks ta hakkand saama 18k kuus vend saatis pikalt ja nüüd näen teda ikka vahest... linnapeal suitsu või õlle raha kerjamas
Meie häda on, et meil on Euroopa silmis halb maine. Oleme mingi kahtlane Ida-Euroopa. Peaaegu sama mis Venemaa.
Vähemalt on nüüd teada palju sa eesti ja maailma asjadest nii riiklikul kui rahvusvahelisel tasandil tead - ISTU 2
Tegelt kah inimesed lugege natuke rohkem ja jälgige mõistusega mis maailmas ja eestis toimub... Eesti on vägagi hinnatud riik hetkel ning suure tähelepanu all... mitte negatiivse vaid positiivsete asjade pärast... kel huvi siis uurigu ise mis täpsemalt
Me ei tooda midagi asjalikku, millel oleks kindel väärtus ja hea kuulsus. Nagu näiteks sakslastel on autod ja soomlastel Nokia, Sveitsis pangad.
oh ja ah - ütleme nii et toodame ikka küll ning arvatavasti on peatselt paar huvitavat asja tulemas... meie trump kaardiks saab olema tehnoloogia ja nende erinevad kasutus viisid...
Teeme ainult teistele alltöövõttu, kes meie toodangule oma sildi peale panevad.
Skype müüdi ka maha, kuna see oli ainuke võimalus. Eesti võimaluste juures poleks Skype-st mingit ülemaailmset toodet tulnud.
Meil ei ole kultuurrahva ajalugu, rääkigu palju tahetakse.
Kui Lääne-Euroopas ehitati kivist maju ja kirjutati raamatuid, elati siin onnides.
Kultuur sündis seal, mitte siin. Ja nii on kogu aeg olnud, tänapäevani, meie oleme sabasjooksjad. muig
Mis oleks lahendus? Minu arvates selline Jaapani variant.
Jaapan töötas ennast üles ühe inimpõlve jooksul. Tehti ühiskonnas kokkulepe, et töötame selle nimel, et maa saaks jõukaks.
Väga väikese palga eest, pikki päevi, ning majade ja korterite asemel elati riiulites. Toimis.
Meid takistab see persses mindset, lollus, varastamise harjumus ja vähesega rahulolu harjumus. Paljudel pole sellist mõtlemisvõimetki, et millestki paremast unistada ega proovida midagi teoks teha.
Vat üks asi millega ma kogu su teksti puhul nõus olen... Eestis on töid ja tegemisi palju ja kui mitte siin siis maailm on ka suur ja lai... Ega pole ka võimalusi.
Iseenesest võrreldes rootslaste, norrakate, rääkimata itaaliast või hispaaniast, pole meie töökultuuril häda midagi.
jah meie riigi töölisi hinnatakse tegelt kogu maailmas hästi kuna eestlane on töökas rahvas
Aga vaja oleks sellist jaapani või sakslaste varianti, et edasi areneda. Saksamaa varianti? Pooled töölised on sisserännanud ja 1/4 elab üldse toetus rahade peal ja ei viitsi end liigutada
Üldiselt on kurb lihtsalt, et me süüdistame kõiki teisi oma läbikukkumises elus.Meil pole tööd või saame tööl vähe palka kuna me pole viitsinud õppida... hetkel on väga palju spetsialisti kohti kogu eestis kus palk on väga kõrge... ja sellisid ameteid on võimalik õppida kutsekoolis st pole vaja olla geenius vaid lihtsalt õppida 4-5a vahest rohkemgi.... aga keegi ju ei viitsi...
Mõelge mis juhtuks kui kogu eesti mõtlev rahvas võtaks käed tagumiku alt välja ja viimne kui üks otsiks endale mingi eriala kas siis kuskil kutsekas või ülikoolis ja läheks kasvõi kaugõppes end täiendama... mis tulemus sel asjal oleks ntx 5a pärast
Last edited by JaanusX; 03.01.11, 11:03.
Comment
-
Algselt postitas alaska Vaata postitustMa ausõna ei saa aru, millest te räägite. Mis rahvaga te läbi käite? Miks te loete netikommentaare?Te pole üksi.Algselt postitas pastilaa Vaata postitustMa ka ei saa aru sellest teemast. Minu meelest on Eestis väga lahe ja palju toredaid inimesi elab siin. Mul on teile uudis ka - tölle ja lolle leidub igal pool. Ehk tõesti tuleks kriitilise pilguga enda sõprus/tutvus-konna kriteeriumid üle vaadata, kui midagi ei meeldi?Fullstacks have more fun.
Comment
-
Ma ei viitsiks eriti su juttu kommenteerida, väga OT-ks läheb... aga mõni äkki usub seda jama, mis sa kokku kirjutasidAlgselt postitas JaanusX Vaata postitust...
See et palgad on 4x madalamad on süüdi kes... A)Tööandja B)Riik C)Tööline ??? (vihjeks et õige vastus on ja jääb C)
Sa püstitasid need vastused absoluutselt valesti. Süüdi pole eraldi võttes ükski neist.
Põhjus on see, et me ei tooda midagi tõeliselt väärtuslikku ega kõrgtehnoloogilist. Tööviljakus on madal ja meie elatustase on madal.
Pean näite tooma, muidu sa ei saa aru.
Praegu on meil Tallinnas Elcoteqi tehas, kus vene mammid teevad lihtsat tööd odava palga eest.
Kui meil oleks selle asemel kõrgtehnoloogiline BMW tehas (millele kunagi kandideeriti),
oleks seal palgad midagi muud ja elatustase hoopis kõrgem. See näide iseloomustab kogu Eesti majandust.
Mismõttes tööline on süüdi? Ei oska palka küsida?
Vähemalt on nüüd teada palju sa eesti ja maailma asjadest nii riiklikul kui rahvusvahelisel tasandil tead - ISTU 2
Tegelt kah inimesed lugege natuke rohkem ja jälgige mõistusega mis maailmas ja eestis toimub... Eesti on vägagi hinnatud riik hetkel ning suure tähelepanu all... mitte negatiivse vaid positiivsete asjade pärast... kel huvi siis uurigu ise mis täpsemalt
Tõepoolest, tahaks teada, mille poolest on eestlased hinnatud? Peale selle, et meie riigieelarve on paremas tasakaalus kui lõunaeuroopa lohhidel? Too mõni näide? Näiteks ei sobi "ilusad naised" ja "odav viin".
Ma suhtlen ise igapäevaselt tööasjus rootslaste ja norrakatega ja üldiselt näen suhtumist. Kuigi meie, eestlased oleme töös virgemad ja tehnilistes detailides nutikamad, meid ikkagi endaga ühevääriliseks ei peeta.
oh ja ah - ütleme nii et toodame ikka küll ning arvatavasti on peatselt paar huvitavat asja tulemas... meie trump kaardiks saab olema tehnoloogia ja nende erinevad kasutus viisid...
Näiteid, mitte üldsõnalist lambajuttu? Jah, meie IT sektor on üsna heas seisus, meil on suudetud mõned programmeerijad siin välismaa firmade heaks tööle panna. Mis edasi?
Saksamaa varianti? Pooled töölised on sisserännanud ja 1/4 elab üldse toetus rahade peal ja ei viitsi end liigutada
Kulla mees, sakslased on 2 korda viimase 100 aasta jooksul suutnud end varemeist üles ehitada Euroopa võimsaimaks riigiks, on praegu Euroopa liidu alustala, SKP kogumahult USA ja Hiina järel kogu maailmas 3. kohal. Kellest veel eeskuju võtta? Sisserännanute koguarv ei ületa seal 20%, pigem 10% lähedal. Pooled töölised?Last edited by peete82; 03.01.11, 12:19.
Comment
-
Ma ikka ja jälle loen seda lauset ja ei oskagi mdagi tarka öelda. JaanusX, elad sa ikka samas dimensioonis, kus mina ja ülekäänud eestlased ?Algselt postitas JaanusX Vaata postitustpeete82 Ma ütlen siia veel:
Meil on hinnad samad või kallimad mis Euroopas, palgad 4 korda väiksemad.
Meil on maksud väiksemad kui paljudes euroopa riikides ja seda vahest kordades mis teeb mitmekordselt tasa palga vähesuse... (Eesti majandus süsteem võikski võtta kindla kursi rohkem maksuparadiisi poole ntx )
Comment
-
Väga eestlaslik vastus sult PotsatajaAlgselt postitas Potsataja Vaata postitustMa ikka ja jälle loen seda lauset ja ei oskagi mdagi tarka öelda. JaanusX, elad sa ikka samas dimensioonis, kus mina ja ülekäänud eestlased ?
Aga Jaanusele
Ettevõtte maksukoormusega oleme maailmas hetkel 134. kohal. Soovitan lugeda täpsemalt sellest näiteks siit. http://www.doingbusiness.org/reports...ing-taxes-2011
See majanduse teema läheb suht OT-ks siin, muidu võibolla võtaks isegi siin pikemalt sõna.Last edited by taavi19; 03.01.11, 15:30.
Comment
-
Mnjah... mis ma ikka selle peale ütlen... ega meil jah polegi suurt midagi väärtuslikku ja kõrgtehnoloogilist... meditsiini arendus on jama (mis siis et on leitud palju uusi ravi võimalusi mis rahvus vaheliselt tunnustust saanud ja ehk õnnestub ka lähi aastatel lõpplik läbi murre vähi uuringutel... ja unustada ei saaks ka Helluse bakterit) info tehnoloogiast ei tea me kah midagi... (parimaks kuid kaugeltki mitte ainsaks näiteks Skype) ja no nanotehnoloogiast ja muudest asjadest ma parem üldse vaikin eks...Algselt postitas peete82 Vaata postitustMa ei viitsiks eriti su juttu kommenteerida, väga OT-ks läheb... aga mõni äkki usub seda jama, mis sa kokku kirjutasid
Sa püstitasid need vastused absoluutselt valesti. Süüdi pole eraldi võttes ükski neist.
Põhjus on see, et me ei tooda midagi tõeliselt väärtuslikku ega kõrgtehnoloogilist.
Küsiks et KUI BMW tehas oleks tulnud eesti kas seal siis töötaks A)ikka need vene mammid odava palga eest B)Kõrgepalgalised eestlased....Pean näite tooma, muidu sa ei saa aru.
Praegu on meil Tallinnas Elcoteqi tehas, kus vene mammid teevad lihtsat tööd odava palga eest.
Kui meil oleks selle asemel kõrgtehnoloogiline BMW tehas (millele kunagi kandideeriti),
oleks seal palgad midagi muud ja elatustase hoopis kõrgem. See näide iseloomustab kogu Eesti majandust.
Mismõttes tööline on süüdi? Ei oska palka küsida?
Näide:Saaste kvoodi müük - üldiselt uuri ise ka väheke mis maailmas toimub... See et sinuga või kellegi teisega suheldakse kuidagi muud moodi on inimeses endas... Eestlased on oma töös ja töökuses hinnatud kogu maakeral... Lätist Austraaliani... hea näide euroopast kus Trumphi mootorratta tehasest inglismaal kus oli 1/3ndik vms kogu tehase töölistest eesti rahvusest.Vähemalt on nüüd teada palju sa eesti ja maailma asjadest nii riiklikul kui rahvusvahelisel tasandil tead - ISTU 2
Tõepoolest, tahaks teada, mille poolest on eestlased hinnatud? Peale selle, et meie riigieelarve on paremas tasakaalus kui lõunaeuroopa lohhidel? Too mõni näide? Näiteks ei sobi "ilusad naised" ja "odav viin".
Ma suhtlen ise igapäevaselt tööasjus rootslaste ja norrakatega ja üldiselt näen suhtumist. Kuigi meie, eestlased oleme töös virgemad ja tehnilistes detailides nutikamad, meid ikkagi endaga ühevääriliseks ei peeta.
Comment
-
Ok ma ehk väljendasin end valesti... Eesti võiks suunduda seda teed et teha eestist maksuparadiisi või selle lähedale pürgida... hetkel ei eksisteeri meil ntx pooltki nii palju makse kui paljudes riikides...Algselt postitas Potsataja Vaata postitustMa ikka ja jälle loen seda lauset ja ei oskagi mdagi tarka öelda. JaanusX, elad sa ikka samas dimensioonis, kus mina ja ülekäänud eestlased ?
Comment
-
Miks? Palun nimeta mulle mõned heal järjel olevad riigid, mis on "maksuparadiisid".Algselt postitas JaanusX Vaata postitustOk ma ehk väljendasin end valesti... Eesti võiks suunduda seda teed et teha eestist maksuparadiisi või selle lähedale pürgida... hetkel ei eksisteeri meil ntx pooltki nii palju makse kui paljudes riikides...
edit: Linnriigid ei loe.
Comment
Comment