Elektriarve - arutelu

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • camu
    Super Moderaator
    • Jan 2009
    • 3411

Re: Elektriarve - arutelu

Mingi 60 ruutu. Läppar taga 24/7. Muud asjad pmt pole üldse. mingi 200-300 on arve.

Comment

• Provoker
      Pokkerihai
      • Jan 2009
      • 3067

2a jooksul on maksimum olnud 140 eeki kuu. Tavaline on 120. 46m2 kahetoaliine korter kahe inimesega.

Comment

• altzie
        Klubi Liige
        • Oct 2008
        • 169

Päris seinast seina on siin elektriarveid, huvitav, kuidas need nii palju kõiguvad.

Endal 38m2 korter, 2inimest, 2arvutit,tv,boiler,vannitoas põrandaküte,pliit - ca 400 eek kuu.

Comment

• harryahven
          Pokkerihai
          • Dec 2009
          • 1964

Algselt postitas altzie Vaata postitust
          Päris seinast seina on siin elektriarveid, huvitav, kuidas need nii palju kõiguvad.

Endal 38m2 korter, 2inimest, 2arvutit,tv,boiler,vannitoas põrandaküte,pliit - ca 400 eek kuu.
          kõik sama + soojapump ja nüüd oli 1.3k

Comment

• Tarmonator
            Lingiparandaja
            • Oct 2008
            • 3274

Kontrollisin üle. Viimase 2 aasta väljavõtte põhjal on minu keskmine elektriarve kuus 905,5 krooni.

Ema-Isa elavad 4toalises paneelmaja korteris ja nende 2 aasta keskmine tuleb 363,6 krooni.

Seega see 3k on minu silmis ikka jube summa. Kui tegemist peaks veel olema mõne paneelmaja korteriga, siis on kas arvesti vigane või paneb keegi sult midagi piistu.

Comment

• soouni
              Grinder
              • Jul 2010
              • 771

Normaalne mul mingi ka 400 max kanti elektriarve, 50 ruutu. Vaata uuri mis ceiis on kindlasti pealtnägijas või kuskil reporteris oli ka alles mingi skämm kus eesti elekter määras mingi majale paarikümne kilose arve päris. Mingi nädal kaks tagasi nägin telekast.

Comment

• inward
                Klubi Liige
                • Sep 2009
                • 6275

Endal ka 3toalises korteris 200-300 vahel kõigub. Maal küll talvel küündib 600kroonini. Suur maja, aga ainult teist korrust kütame vastavalt vajadusele elektriga, 1korrusel on suur ahi, mis annab ülesse ka sooja. Sauna vesi ja leiliruum tuleb ka puukütega, oma metsast oma puudega :)

Comment

• Potsataja
                  õilishing
                  • Oct 2008
                  • 5270

Algselt postitas Tarmonator Vaata postitust
                  Kui tegemist peaks veel olema mõne paneelmaja korteriga, siis on kas arvesti vigane või paneb terve korrus sult täiega piistu.
                  FYP

Comment

• LuuK
                    Vana Tegija
                    • Dec 2008
                    • 1138

~300m2 maja +kelder&pööning&garaaž, välisvalgustus, põrandaküte pesuruumides, muu tavaline kasutamine, aasta keskmine ~1700EEK kuus. Polegi kõige hullem. Küte&soe vesi on gaasiga, vot see on juba valus.
                    Last edited by LuuK; 18.11.10, 18:09. Põhjus: arvutusviga

Comment

• Kosmonaut
                      Grinder
                      • Feb 2010
                      • 584

3k kuus on hull, ei oska täpselt öelda enda arveid (ükski minu kätte ei jõua), aga peaks olema siin enammainitud numbrite juures (pigem väiksemad, sest võimsaid elektritarvitajaid ei ole).

Arvuti, telekas, kuvarid jms elektroonika võtab ikka suht vähe. ka külmkapid ja pesumasinadki on tänapäeval juba väga ökonoomsed. See kuhu peamiselt raha läheb on pliit, boiler, elektriküte!! , viimane siis võtab metsikult (igasugune küttetüüp, mis kasutab elektrit (ka maasoojuspump neelab korralikult elektrit).

Comment

• Tarmonator
                        Lingiparandaja
                        • Oct 2008
                        • 3274

Algselt postitas Kosmonaut Vaata postitust
                        See kuhu peamiselt raha läheb on pliit, boiler, elektriküte!! , viimane siis võtab metsikult (igasugune küttetüüp, mis kasutab elektrit (ka maasoojuspump neelab korralikult elektrit).
                        No ma siinkohal tahaks natuke vastu vaielda. Kui maja on korralikult ehitatud ja soojapidav, siis on elekter tegelt suhteliselt kõige odavam ja mugavam kütteliik.
                        Võtame või näiteks minu õe maja mida ma ka enne mainisin. Nende keskmine elektriarve kuus on 1500.- ja ma rõhutaks siinkohal, et 1500=elektriarve=samas ka kogu muu küte.
                        Kui kütta sama maja puudega, siis noh 15-20 ruumi ikka läheb aastas, kui odavalt saad, siis on see 7500-10000 ja siia lisa siis veel elekter juurde, mida läheb küll vähem, aga ilma ka ei saa. Praegusel kujul nende maja küte+elekter aastas ca 18k.
                        Ja kui siia lisada veel juurde mis maksab korraliku ahju(de) ja/või keskkütte ehitus, siis igasse tuppa 1-2k maksev elektriradikas installida on nohu.
                        Seega kõik on kinni maja kvaliteedis. Kui maja korralik, siis on elekter mugav ja odav lahendus.

Comment

• Tigrano
                          Administraator
                          • Oct 2008
                          • 7614

Kui on soojapidav, kuidas sul puude peale siis niipalju ruume läheb? :) Kahtlen küll, et elektri küte nüüd odav on, sellist asja kuulen esimest korda.

Comment

• Tarmonator
                            Lingiparandaja
                            • Oct 2008
                            • 3274

No minul ei ole kõige soojapidavam ja läheb 30 ruumi, võtsin ca 1/2 maha. Vb läheb vähem vb rohkem. Aga vajalik investeering küttesüsteemide ehitamiseks erineb kordades.
                            Lisaks veel oma töö ja muu vaev.
                            Mina olin ka veendunud puukütte toetaja ja kui õemees maja ehitas ja rääkis oma plaanist elektriküte panna, siis naersin ta välja ja hirmutasin suure elektrihinna tõusu ja tohutute arvetega. Nüüd on mu suu kinni pandud muidugi. Ja samal ajal kui mina saen, lõhun, lõikan ja laon riita puid ning talvel läbi paksu lume neid tuppa vean ja ahju topin võib õemees soojas toas telkut vaadata ja õlut rüübata. Ja lisaks maksan veel 900 eeku elektri eest ka, mis on ainult kolmandik väiksem kui soojas toas õlut rüüpaval õemehel.

EDIT: ja minu jutt kehtib tõesti ainult hästi ja hoolega ehitatud maja kohta. Mingi buumiaegne kipslaut siia ei kuulu ja seal maksad ennast vaeseks kui üritad elektriga sooja saada.

ja /OT
                            Last edited by Tarmonator; 18.11.10, 15:46.

Comment

• Tigrano
                              Administraator
                              • Oct 2008
                              • 7614

Olen suht kindel, et sa tegid hea valiku, soojusta ainult maja ära :) Mul üle 10 küll ei lähe kahe ahju peale.

Kaks põrandakütet, boiler, pliit, nõudepesumasin, pidev pesupesemine, elektri arve kuskil 500-1000 vahel.

Comment

• Dogers
                                Pokkerihai
                                • Dec 2008
                                • 2500

Tegemist on tohutult lahmaka eramajaga, kus mina niiöelda üürin 2te tuba, majas on 2 õhksoojuspumpa, boiler + katlasüsteem kus on elektriga töötavad pumbad ja mingid imesüsteemid veel eks, küsimuse mõte oli pigem selles, et majaomanik väidab, et mina kasutan liiga palju elektrit ja olen põhipõhjus temale sellise elektriarve esitamisel, aga mul ongi vaid laptop + 24 kuvar + kõlarid + lamp + õhksoojuspump mis töötab heal juhul 5-6h päevas, mina üritan väita talle, et MINA kasutan ära kuskil max 400-500 krooni eest elektrit, et mina ei hakka maksma kinni tema ülejäänud pumpade tarvet, igatahes esmaspäevaks telliti mingine ekspert kes tuleb hindama minu elektritarbimist.

Comment

Working...