***MAI OFFTOPIC*** Lassoga on keelatud kala püüda!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • yolpa
    Pokkerihai
    • Jun 2009
    • 2669

Re: ***MAI OFFTOPIC*** Lassoga on keelatud kala püüda!

ty, peab ära tegema küll, 2% pikas perspektiivis on ikka -EV

Comment

• Godspeed_EJ
      Klubi Liige
      • Nov 2009
      • 3049

Algselt postitas Fabulous Vaata postitust
      Keegi mulle nõu oskab anda natukene?

Nimelt on selline probleem, et tee mis on tänava ja minu hoovi vahel, kuulub naabritele. Naabrid on aga suhteliselt idootsed tüübid ja hakkavad iga kord tänitama, kui keegi minu perekonnast auto nende hoovile pargib ( see juhtub tavaliselt siis, kui nad oma auto(d) maja ette ajanud ). Nimelt ei maju sealt hoovist läbi sõitma, kui üks auto juba maja ette on aetud.
      Küsimus ongi selline, et kas on seaduslikke lahendusi, mille kasutamisel saab nad sundida minu perekonnale võimaldama läbisõidu nende hoovist ilma, et nad midagi öelda saaks ( mõni paragrahv EV seadustes vms )?
      Kui see on ainuke tee, läbi mille pääseb sinu krundile, siis nad peavad seda võimaldama.

Comment

• Fabulous
        Pokkerihai
        • Jan 2010
        • 2674

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
        Kui see on ainuke tee, läbi mille pääseb sinu krundile, siis nad peavad seda võimaldama.
        On kusagil seadustes selle kohta mingi punkt?

Comment

• Kris
          Grinder
          • Mar 2009
          • 860

Keegi kellel paypall ja soovib mind aidata 1kuu rapidshare prem acci ostmisel pmme. Magama preagu

Comment

• yolpa
            Pokkerihai
            • Jun 2009
            • 2669

pealtnägijas või kuskil asjalikus saates oli samasuguse asja kohta mingi teema.

Comment

• Godspeed_EJ
              Klubi Liige
              • Nov 2009
              • 3049

On kusagil seadustes selle kohta mingi punkt?
              Peast ei oska öelda hetkel, aga seadus on olemas.

Edit: Pm on tegemist servituudiga, ehk teatud asjoludel võõra kinnisasja kasutamisega. Võin homme täpsemalt uurida, kui tarvis on.
              Last edited by Godspeed_EJ; 02.05.10, 21:26.

Comment

• Fabulous
                Pokkerihai
                • Jan 2010
                • 2674

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
                Peast ei oska öelda hetkel, aga seadus on olemas.

Edit: Pm on tegemist servituudiga, ehk teatud asjoludel võõra kinnisasja kasutamisega. Võin homme täpsemalt uurida, kui tarvis on.
                Oleks super, kui uuriksid :).

Comment

• KristjanLaas
                  Pokkeritark
                  • Oct 2009
                  • 6450

faking hitnrunnijad tapke ära end paluuun
                  tahaks bustoks täna.

Comment

• masterpuppet
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 2094

Nimelt on selline probleem, et tee mis on tänava ja minu hoovi vahel, kuulub naabritele. Naabrid on aga suhteliselt idootsed tüübid ja hakkavad iga kord tänitama, kui keegi minu perekonnast auto nende hoovile pargib ( see juhtub tavaliselt siis, kui nad oma auto(d) maja ette ajanud ). Nimelt ei maju sealt hoovist läbi sõitma, kui üks auto juba maja ette on aetud.
                    Küsimus ongi selline, et kas on seaduslikke lahendusi, mille kasutamisel saab nad sundida minu perekonnale võimaldama läbisõidu nende hoovist ilma, et nad midagi öelda saaks ( mõni paragrahv EV seadustes vms )?
                    Asjaõigusseadus

§ 156. Juurdepääs avalikult kasutatavale teele

(1) Omanikul, kelle kinnisasjale puudub vajalik juurdepääs avalikult kasutatavalt teelt või kinnisasja eraldi seisvalt osalt, on õigus nõuda juurdepääsu üle võõra kinnisasja. Juurdepääsu asukoht, kasutamise tähtaeg ja tasu määratakse kokkuleppel. Kui kokkulepet ei saavutata, määrab juurdepääsu ja selle kasutamise tasu kohus. Juurdepääsu määramisel tuleb arvestada koormatava kinnisasja omaniku huve.

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Seega õigusega kasutada juurdepääsu kaasneb ka kohustus maksta juurdepääsu kasutamise eest tasu

Kusjuures mingi seadusepunkt peaks sätestama ka selle, et operatiivsõidukil peab olema igal ajahetkel tagatud juurdepääs kinnisasjadele vms. ?

Comment

• Fabulous
                        Pokkerihai
                        • Jan 2010
                        • 2674

Algselt postitas masterpuppet Vaata postitust
                        Asjaõigusseadus

§ 156. Juurdepääs avalikult kasutatavale teele

(1) Omanikul, kelle kinnisasjale puudub vajalik juurdepääs avalikult kasutatavalt teelt või kinnisasja eraldi seisvalt osalt, on õigus nõuda juurdepääsu üle võõra kinnisasja. Juurdepääsu asukoht, kasutamise tähtaeg ja tasu määratakse kokkuleppel. Kui kokkulepet ei saavutata, määrab juurdepääsu ja selle kasutamise tasu kohus. Juurdepääsu määramisel tuleb arvestada koormatava kinnisasja omaniku huve.
                        Nojah...see annaks naabritele õiguse nõuda raha, et ma läbi nende maja eest läbi saan sõita...

Comment

• Potsataja
                          õilishing
                          • Oct 2008
                          • 5270

Loogiline, et neil on õigus raha nõuda. Kohus on aga selle jaoks, kui nad on täisidioodid ja nõuavad mingeid ulmesummasid või ajavad pm sõrad vastu.

Comment

• masterpuppet
                            Pokkerihai
                            • Oct 2008
                            • 2094

See peab olema mõistlik tasu ehk nii palju, kui kulub tee hooldamiseks vms. Lume äralükkamine, augud jne. Kui aitad igati kaasa antud tee parandamiseks/lumelükkamiseks, siis tasuküsimine ei ole mõistlik.

Kasu nad sellest saada ei tohi.

Comment

• kilu6
                              Vana Tegija
                              • Oct 2008
                              • 1305

Servituudi kandeks kinnisturaamatusse tuleb pöörduda Kinnistusameti poole. Eelnevalt peaksite saavutama kokkuleppe kinnistuomanikuga servituudi seadmiseks või viimase keeldumise korral nõudma servituudi seadmist kohtu kaudu.

Aga mul küsimus: kuidas sai üldse võimalikuks, et sul pole teeservituuti / sissekäiku seni? Kas maa erastamise käigus sai see teine omanik maa tagasi ja te ei esitanud mingit nõuet teeservituudi kehtestamiseks? Või tehti mingi detailpalneering nii ära, et te ei saand oma sõna sekka öelda?

Põhimõtteliselt saab ta hetkel väita, et miks just tema maa kaudu peaksite sisse käima, mitte mõne oma teise naabri maa kaudu, aga muidugi common sense võidab ma loodan.
                              Last edited by kilu6; 02.05.10, 22:40.

Comment

• variatsioon
                                Pokkeritark
                                • Nov 2008
                                • 5849

irw :D mölisesin nätuke netelleri suppordiga ja seekord sain insta vastuse :D

sain vastu boldi+underline+capslock+color code :D

...meet our strict protocol for identity verification, because it’s OUTDATED, it’s older than 3 months. To learn more about how to..

aga damn.. saatsin vist viimane kord vihahoos vale doci(esimene doc ei olnud outdated)

st, kokku olen 3 korda not-outdated versiooni saatnud,,
                                aga oky.. proovin ühekorra uuesti :)
                                Last edited by variatsioon; 02.05.10, 22:35.

Comment

Working...