Narko!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • leho57
    Grinder
    • Nov 2008
    • 664

Re: Narko!

Algselt postitas ranka
    Vihkan neid inimesi, kes hakkavad süüdistama seadusi, riiiki, politseid vms, kui ise rikkusid rämedalt seadust - näiteks sõitis purjus peaga, kasutas kanepit, ületas kiirust vms. Saage aru, et ükskõik, kui lollid/halvad/valed seadused Teile ei tunduks on need siiski mõeldud täitmiseks ja kui kodanik ei täitnud seadust, jäi vahele ning sai karistada see on see ta ENDA, MITTE RIIGI SÜÜ!

Siit ka järeldus, et kui Te hakkate seadust rikkuma ükskõik, mis viisil (kasvõi vajutate üleliia gaasipedaali) siis olge valmis ka vastutama oma tegude eest ning pärast karistuse saamist olge rahul oma karistusega! Kui Te sellega rahul ei ole, siis oleks võinud seda mõelda enne seaduse rikkumist.

Ning kui seadused tunduvad lollina, valed või halvad, siis on Teil kõigil reaalne võimalus neid parandada või vähemalt anda panus nende parendamiseks. See, kuidas Te seda teete on Teie enda asi :)

Kolmas variant - kolige minema sinna riiki, kus on Teile meelepärase(ma)d seadused.

no asja point oli tegelikult see, et karistus on liialt karm :D võrdub pea mõrvaga

Comment

• ranka
      Miljon Põhjust Kodus Olla
      • Sep 2008
      • 36444

Algselt postitas leho57
      no asja point oli tegelikult see, et karistus on liialt karm :D võrdub pea mõrvaga
      Liialt karm? Mina näen asja niipidi, et mõrva eest on karistus liialt LEEBE ja seda peaks kohe kindlasti karmistama. Kui see tehtud, siis enam ei saa keegi võrrelda kanepit mõrvaga ja kanepi karistus mõrva karistuse kõrval tunduks köki-möki.

Aga üldiselt ma ei ütleks, et kanepi eest on karistus karm - täpselt paras. Niikaua, kui ta on illegaalne narkootikum, niikaua peaks ka kanepi tarvitamise/müümise eest karmi karistuse saama.

Comment

• leho57
        Grinder
        • Nov 2008
        • 664

jah diilimise eest karistage muidugi. ja karmilt. aga kellele ma teen halba kui mina ise seda tarvitan omas kodus? miks selle eest peab karistada saama?

Comment

• ranka
          • Sep 2008
          • 36444

Algselt postitas leho57
          jah diilimise eest karistage muidugi. ja karmilt. aga kellele ma teen halba kui mina ise seda tarvitan omas kodus? miks selle eest peab karistada saama?
          Siit ka järeldus, et riik peaks kaotama ära inimlikuse ja mõistmise ning karmistama kõike seadusi. Mõrvarid ja diilerid eluks ajaks kinni, kui ei suuda neid riigi leival pidada siis saatma nad täpselt sinna kohta, kuhu nad saatsid teised - teispoolsusesse.

Karmid karistused peletavad kindlasti eemale diilereid, tõuseb keelatud ainete hind turul ja seega on keelatud aineid raskem kätte saada ning samuti hind on kallim. Edasi vähem inimesi puutub kokku narkoga (nagu nõukogude ajal) ja ei osata tahta asju, mida ei olda proovitud või millest ei teagi midagi ning olekski probleem lahendatud.

Muidugi jääb alati sisse praagi% aga hetkel see praagi% on meie ühiskonnas liialt suur, kes kasutab liiga tihti ja liiga palju narkootilisi aineid (s.h. ka tubakat ja alkoholi)

EDIT: Ühesõnaga siis sa ei oskaks unistdagi sellistest ainetest, et tõmbaks kodus rahus.

Comment

• alaska
            forever
            • Oct 2008
            • 6599

Mul oma arvamust antud teema kohta välja kujunenud veel ei ole ja sellepärast hoopis küsin: keegi teab täpsemalt, kuidas kanep hollandis legaliseeriti, mis sellele eelnes, millised karistused olid , millised organisatsioonid legaliseerimise läbi surusid?

Comment

• SamGold
              Õpihimuline Mängur
              • Mar 2009
              • 302

Ma ei ole küll arst aga minuarust mõjub mu tervisele kanepivastaste teksti lugemine kahjulikumalt kui kanep.
              a la "Muidu regulaarselt alkost mutta ja mällu tõmbamine on norm aga kanep on paha ja peaks olema keelustatud!!!"
              Kuskil oli kirjas midagi sellist, et esialgse kanepi keelustamise taga olid alkoholi (ja tubaka?) tootjad... minule tundub loogiline ja ma usun seda.
              Tundub suht ebaõiglane, et kanep on keelatud samas alko lubatud. Võiksid mõlemad kas lubatud (või keelatud) olla.

Comment

• camu
                Super Moderaator
                • Jan 2009
                • 3411

Mulle isiklikult kanep ei meeldi. Mingi hetk proovisin ja korduvalt aga ei midagi meeldivat, peale selle et kõht läheb tühjaks. Üldiselt tuli mul alati, kui natuke liiga palju sai räme uni ka peale, see ei olnud meeldiv tunne!
                Aga legaliseerimise poolt olen, mõju on kindlasti ohutum kui alkoholil (kuigi mina kanepiuimas sõita ei julgeks, alkojoobes ma seda niikuinii ei tee).
                Ma olen vanakoolimees ja jään parem alko juurde.

Comment

• ranka
                  • Sep 2008
                  • 36444

Ma võin oma kogemustest öelda, et kanep ei ole kindlasti ohutum, kui alko. Alkot olen ma pannud sitaks, kanepit aga vähem kordi, kui mul on sõrmi ja neist mõjunud kanep on veel vähem kordi, kui mul on sõrmi ühel käel.

Aga igakord peale kanepi tegemist on mul 4-5 päeva väga-väga imelik olla. Umbes sama tunne nagu oleks 4-5 päeva jooki pannud ja siis kaineks saanud - siis ka mitu päeva pole õige mehe tunne. Kõige suuremaks probleemiks on keskendumise probleemid ja pea nats uimane. Kui kuskil tehases töötaks või autoremonditöökojas, siis sellest tundest ei saaks aru aga kui sul on vaja teha tööd, kus tihti vaja mõelda ja palju kohustusi, siis see tuleb koheselt välja.

Seega oma kogemustest võin öelda, et minu puhul kanepi pohmakas on pikem ja tekib peale ühekordset kasutamist, alkoholi pohmakad reeglina üle ühe peäva ei ole, kui on joodud ükspäev. Pigem on esimene poolpäeva halb olla ja teine pool juba normaalne.

Tahan öelda seda, et ärge pidage kanepit ohutuks või vähemalt ohutumaks kui sigaretid ja alkohol. Neil kõikidel on oma miinused, kahe viimase droogi miinustest oskan rääkida, kuna nendega on pikad kogemused aga kahjuks kanepi kasutamisega on limiteeritud kogemused. Kindlasti on plusse alko ja tubaka ees aga neid plusse ma ei tahagi teada, sest need on ebaolulised!

Comment

• camu
                    Super Moderaator
                    • Jan 2009
                    • 3411

Sorry, ranka, aga see on platseebo sul!

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Algselt postitas camu
                      Jep, see platseebo värk on karm. Piisava usu korral võid ka veest mällarisse jääda ning samas ei pruugi ka morfiin/heroiin mingit mõju avaldada.

Comment

• ranka
                        • Sep 2008
                        • 36444

Algselt postitas camu
                        Vaevalt aga inimesed on täiesti erinevad. Osadel puudub alkoholistki pohmell, teistel on peale ühte õlli hommikul halb olla. Sama on kindlasti ka kanepi tarvitamisega.

Comment

• your_naked_mom
                          FPP Pro
                          • Oct 2008
                          • 212

Comment

• Codecci
                            Luuramas Naisteturniire
                            • Nov 2008
                            • 7574

Algselt postitas leho57
                            Tarvitamise eest ei saa pmselt midagi, sa ei pea üle 5g ju omama.

Comment

• EGERT
                              Vana Tegija
                              • Mar 2009
                              • 1042

Muide,

Holland oli ikka suht hädas selle legaalse kanepi teemaga ning praegu on see seal ülirange kontrolli all. Kuskil oli mingi artikkel (the economist vist), et ega hollandlastele see teema väga ei istu ja üldiselt kahetsetakse seda. Sotsiaalsed faktorid jne mängivad liiga palju + massidena narkoturistide tirimine jääb kaalukausis aktsiisimaksudele alla.

Mina mõtlen, et kes teeb, leidke endale diiler kes oreganoga pooleks ei pane ja tossutage terviseks :)

PS. Kujutan ette, et kui eestis nüüd legaliseeritaks kanep, siis terve allmaailm on järsku "aus ärikontingent" ;D

Comment

• EGERT
                                Vana Tegija
                                • Mar 2009
                                • 1042

puhas kuld :)

Comment

Working...