veebruari OT- jaanuar on läbi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Vandalar
    Pokkerihai
    • Oct 2008
    • 3577

Re: veebruari OT- jaanuar on läbi

Peab rohkem tissidel klikkima hakkama siis.

Comment

• ranka
      Miljon Põhjust Kodus Olla
      • Sep 2008
      • 36444

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
      Peab rohkem tissidel klikkima hakkama siis.
      See võib tunduda naljanaga, aga tegelikult ei ole.

Samamoodi reklaamid, mis paremal FB-s sulle kuvatakse - need on sinu huvidega kooskõlas. Teine variant on muidugi käia täiesti cookieless ja markless FB ja Google vms. kontoga surfamas.

See on juba reklaamiteema ja see on +EV raha raiskamine. Vahendaja näitab reklaami ainult selle, kes on tõenäoliselt huviline, pakkuja saab clicke, kellel on huvi ja külastaja ei näe räigelt reklaame.

Heaks näiteks ongi Google ja FB. Halb näide on postimees.ee vms. online ajalehed, kus pead jälgima, et valesti ei klikiks. Poole soliidsem on, kui oleks reklaam, mis sind tõesti huvitab.

Tavanäitena, et kui loed pokkeriuudist oleks gamblignu reklaam või kui loed uudist, et täna tuli maha esimene lumi siis talverehvide vahetamise reklaam. Sel juhul ei maksa reklaamiiostja misclicki ega vale clicki eest, vaid suunatu clicki eest. Lugeja ei saa mõttetu spämmi, kus ta loeb uudist, et sel saastal uppunud 10 inimest ja tule kalev spaasse ujuma.

1-5 aasta pärast näeme - alles siis, kui ostjad saavad aru, et see -ev.

E: olen miskis riigis, kus nõrk D on bännitu. Seepärast nõrk tee tähed on puuu.

Comment

• q_q
        dibs esimesele naisele, kes siia satub
        • Jan 2011
        • 6303

Algselt postitas ranka Vaata postitust
        Poole soliidsem on, kui oleks reklaam, mis sind tõesti huvitab.
        Wow, kas ranka kaitseb siin seda, et on ok inimesi trackida ja nende andmeid müüa?

Comment

• reggie
          Pokkerihai
          • Jun 2009
          • 1705

Keegi Tartus ei üüri korterit/tuba välja paariks kuuks?

Comment

• Vandalar
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 3577

Pane facebookis mingi staatuse tekst a la- fishid tõmbasid täna mitu bi ära ja natukese aja pärast näed reklaame Norra kalafarmide kohta :D

Comment

• ranka
              • Sep 2008
              • 36444

Algselt postitas q_q Vaata postitust
              Wow, kas ranka kaitseb siin seda, et on ok inimesi trackida ja nende andmeid müüa?
              Ei oskagi vastata. Reageerid üle.

Kõige enne isiklikuks informatsiooniks ma pean vanust ja sugu. Rohkem ei ole võimalik legaasel teel saada. Too viimane on ka "eeldatavasti". Kui Su nimi on Adrain, siis pannakse sind kategooriasse mees, aga tegelikult võid olla naine. See on selline ähmane sama nagu VPIP võib olla nitil esimese 20 käega 50%.

Teine asi - iga kasutaja annab oma kohta informatsiooni niipalju kui ta tahab. Ära märgi oma perekonnaseisu (milleks sa pead seda tegema - kõik, kes su lähedased teavad anyway ju) jms. Seda nii FB-s, Googles või FB-s.

Seega on see täiesti pseudoprobleem. Kui sa tahad näha sugu ja vanust - vanuse jaoks mine clicka FB meie logol ja likes, siis näed. Vanuse jaoks kasuta mõnda online analyzerit.

Teisisõnu - kõik info, mis me kasutame on avalik ja kõigile nähtav. Kasutame on ka selline sõna, et ma ei tea - ütle mulle kuidas ma saaks prodega miljonäriks, ja me jagame profiti.

Comment

• alaska
                forever
                • Oct 2008
                • 6599

Seda ma mõtlesin, kust see facebook teab, et ma kiilaks hakkan jääma. Fking vaalasperma reklaamid koguaeg, mida juustesse määrida.

Comment

• q_q
                  • Jan 2011
                  • 6303

Ei oskagi vastata. Reageerid üle.

Kõige enne isiklikuks informatsiooniks ma pean vanust ja sugu. Rohkem ei ole võimalik legaasel teel saada. Too viimane on ka "eeldatavasti". Kui Su nimi on Adrain, siis pannakse sind kategooriasse mees, aga tegelikult võid olla naine. See on selline ähmane sama nagu VPIP võib olla nitil esimese 20 käega 50%.

Teine asi - iga kasutaja annab oma kohta informatsiooni niipalju kui ta tahab. Ära märgi oma perekonnaseisu (milleks sa pead seda tegema - kõik, kes su lähedased teavad anyway ju) jms. Seda nii FB-s, Googles või FB-s.

Seega on see täiesti pseudoprobleem. Kui sa tahad näha sugu ja vanust - vanuse jaoks mine clicka FB meie logol ja likes, siis näed. Vanuse jaoks kasuta mõnda online analyzerit.

Teisisõnu - kõik info, mis me kasutame on avalik ja kõigile nähtav. Kasutame on ka selline sõna, et ma ei tea - ütle mulle kuidas ma saaks prodega miljonäriks, ja me jagame profiti.
                  Siin sa eksid.

Nt kui kasutad gmail siis google scannib sinu emaile ja otsib sealt märksõnu, et sulle "paremat" reklaami anda, jne.

See on palju deepim, kui sugu ja vanus ning legaalne. Loe google’ terms of service.

Ja ma räägin üldiselt, ise küll nii rumal pole, et internetis päris nimega midagi teha. Lihtsalt naljakas, et keegi kaitseb seda, mida google ja facebook teevad -- inimesed on rumalad ja neid tulebki ära kasutada, am I right?

Comment

• ranka
                    • Sep 2008
                    • 36444

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                    Seda ma mõtlesin, kust see facebook teab, et ma kiilaks hakkan jääma. Fking vaalasperma reklaamid koguaeg, mida juustesse määrida.
                    Mine FB > Averdistment Manager > Create a New Add

Seal saad kõike valida, mis tahad. Kel on raha võtab laiali ringi ja maksab üle. Kes ei ole võtab suunatud reklaami. Efektiivsusi ei tea, aga oma kogemus ütleb, et mida täpsem on reklaam, seda parem efektiivsus.

Ehk kui sa tead, et Tõnu Õunale maitseb Peet, ja ta hobi on tugitoolide valmistamine ja sa suunad reklaami ainult teemale ning müüte peete, siis ta ka clickib su lehel ja teeb ka ostu.

Kui sa aga paned, et kõigile - siis teistele peet ei maitse, aga adsi tekst on kutsuv (näiteks: Vaata, mis sulle maitseb!), siis saab räigelt klikke aga vähe oste. Teisisõnu, maksab reklaami eest rohkem kui peaks.

Comment

• ranka
                      • Sep 2008
                      • 36444

Siin sa eksid.

Nt kui kasutad gmail siis google scannib sinu emaile ja otsib sealt märksõnu, et sulle "paremat" reklaami anda, jne.

See on palju deepim, kui sugu ja vanus ning legaalne. Loe google’ terms of service.

Ja ma räägin üldiselt, ise küll nii rumal pole, et internetis päris nimega midagi teha. Lihtsalt naljakas, et keegi kaitseb seda, mida google ja facebook teevad -- inimesed on rumalad ja neid tulebki ära kasutada, am I right?
                      Ma ei kaitse ju.

Teiseks, Google algoritm on väga keeruline, ja kui sa tead rohkem kui avalikkus, siis võiksid rääkida - oleksin huvitatud.

Mina seda ei tea, sest minu kasutamisvõimalused piirduvad ainult Goolge Analyticsiga, kus on olemas sugu ja vanus - tean, kust need tulevad või vähemalt teooriaid ning foorumitega.

See, kes nimepidi prode või mõna minu muu saiti külastab, ei huvitagi mind mind ning ma ei soovigi seda teada.

Comment

• ranka
                        • Sep 2008
                        • 36444

Aa ja kui sa kasutad Gmaili, siis sa oled Google Accounti alt sees - gmail ongi Google mail. Kui sa soovid täieliku anonüümsust, siis kasuta VPN + brauserit, mis kustutab cookied (või ära luba neil Google vms). Seda võimalust kasutavad paljud ja see ei ole ebamugav.

E: isegi IE (delete all cookies on exit) päästab sind. Keegi peale suurte ettevõtete ei soovi su andmeid koguda ja need piirduvad su huvide, soo ja vanusega ehk siiski jääd anonüümseks. Obv, kui oled webmaster, siis koguvad natuke rohkem aga seda ekstreemjuhtude puhul kui tühine reklaami suunamin Adsense näol.

Comment

• q_q
                          • Jan 2011
                          • 6303

Ma ei tea mida sa seletad jälle, sa ei pea mind õpetama - nagu ütlesin siis rääkisin üldiselt.

No eks siis loodame, et need militaar robotite tehased, mis google praegu kokku ostab omale, on tõesti tõesti selle jaoks, et meile paremaid reklaame tuua. :-)

Comment

• ranka
                            • Sep 2008
                            • 36444

No eks siis loodame, et need militaar robotite tehased, mis google praegu kokku ostab omale, on tõesti tõesti selle jaoks, et meile paremaid reklaame tuua. :-)
                            Ma ei taha sinuga vaielda. Mitte sellepärast, et sa eksid või mitte, vaid sellepärast, et ma ei ole su argumentiga kursis.

E: ma ei ole ka kursis kasutajate üldiste teadmistega. Vingumine on enda probleem. Ja kui ei meeldi, siis tee ise ja arvata, et suur ettevõte nagu Google, FB, twitter vms. on alatine on nii väär arusaam.

Vaadake kui kiirelt suri toonane Orkut või MSN. Kui sul on idee, ja hea idee, siis teosta - internet on freeroll business v.a. juhul kui su idee on tõesti halb (keegi ei usu sellesse) ja hakkad seda oma raha eest tegema.

Comment

• q_q
                              • Jan 2011
                              • 6303

Ma ei taha sinuga vaielda. Mitte sellepärast, et sa eksid või mitte, vaid sellepärast, et ma ei ole su argumentiga kursis.

E: ma ei ole ka kursis kasutajate üldiste teadmistega. Vingumine on enda probleem. Ja kui ei meeldi, siis tee ise ja arvata, et suur ettevõte nagu Google, FB, twitter vms. on alatine on nii väär arusaam.

Vaadake kui kiirelt suri toonane Orkut või MSN. Kui sul on idee, ja hea idee, siis teosta - internet on freeroll business v.a. juhul kui su idee on tõesti halb (keegi ei usu sellesse) ja hakkad seda oma raha eest tegema.
                              See pole oluline, et orkut või msn surid.

Orkuti asemel on google+ ja msni asemel skype. Nende kaubamärkide taga on/olid google ja microsoft.

Vaata hiljuti oli see brauserite üle vaidlus ja ma ütlesin, et kui kasutad google chrome eriti sinna sisselogituna siis google trackib iga su clicki ja koostab sinu kohta profiili. See on tõsi - mine loe google’ terms of service.

Mulle vastused tulid stiilis: mul savi, peasi, et endal mugav on.

Enamikul ongi selline suhtumine.

Ma ei vingu absoluutselt, ma ei kasuta ise neid produkte, ma lihtsalt küsisin, kas see on sinu arust okei, et google nii teeb ja inimeste andmeid müüb ja kas sa kaitsed seda, tuues argumendi, et tänu sellele on sulle kuvatud rekaalmid sulle +EV?

Vaata küsimärki.

Comment

• Codecci
                                Luuramas Naisteturniire
                                • Nov 2008
                                • 7574

internet on freeroll business v.a. juhul kui su idee on tõesti halb (keegi ei usu sellesse) ja hakkad seda oma raha eest tegema.
                                Ainult väikeste tegijate jaoks. Kui suureks tahad saada pead enda või investorite raha ikka taha panema, muidu mingi copycat analoog kütab mööda... Nt Spotify siiamaani maksab korralikult peale AFAIK.

Comment

Working...