„Pöidlaküüdi reisijuht Galaktikas“ on popkultuuri vaieldamatu klassika. Arthur Denti galaktilised seiklused ja äpardused on paelunud uudishimulikke hingi üle te
Kas see on loetud või vähemalt filmina vaadatud? Imo Vandalari raamat tuleks tõenäoliselt midagi samas stiilis.
Kas see on loetud või vähemalt filmina vaadatud? Imo Vandalari raamat tuleks tõenäoliselt midagi samas stiilis.
Hea on see, et tõesti tegemist on kosmosehuumori žanri ühe tunnustatuima autori ja romaanisarjaga ( 5 osa! ) ( vt ka inglaste Red Dwarf, eestik Punane kääbus. )
Halb on see, et ilma snoobitsemise levelita pean avaldama kurva tõsiasja, et kahjuks Pöidlaküüdi eestikeelset tõlget hinnatakse üheks kehvimaks üldse, ulmekirjandusega kursis olevate inimeste poolt. Niiet tõesti, kui vähegi kannatab, lugege originaalis ( tõenäoliselt on ka originaal ramsides olemas ). Muidu saate lihtsalt veitsa vildaka ümberjutustuse ja vbla ka vale eelarvamuse. Just my 2 c.
Ulmekirjandusega seoses on mul mul täiega ulmeline kogemus. Nimelt leidsin ma nii veerand sajandit tagasi raamaturiiulit kaks raamatut. Need olid Arthur C. Clarke´i "Linn ja tähed" ja Isaac Asimov´i "Asum". Seniajani ei saa aru, kuidas nad sinna sattusid. Vanaema ja vanaisa neid kohe kindlasti ei ostnud ja ema ja tädid olid juba ammu nende raamatute ilmumist kodust välja lennanud ja mingit ulmehuvi neil ka pole.
Comment