Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • fyte
    Pokkerihai
    • Jun 2010
    • 3378

Re: Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Algselt postitas ranka Vaata postitust
    Pidutsemine ja alkoholi tarbmise kulutused ei hakka pudeli avamisega. S.t. kui rootsis on 4x suurem palk, pudel on 4x kallim siis ei ole seost. Jah asi on võrdne aga kallis fyte - kui tihti sa ostad pudeli ja jood selle üksinda ära? Sa teed selle sõpsidega põhjani ja siis jooksed peole, kus hakkavad kulud: takso, klubi piletid, peokestvus jne. Tahan näha Rootsis ühte klubi, mis asub peatänaval ja sissepääs on tasuta.

EDIT:
    selle klubi nime vms. võiksid saata PM-iga või postitada siia. Alko hindadest ma ei oska klubis kommenteerida aga kahtlen, et sa €3 eest ühe õllegi saad. See on spekulatsioon ja võin eksida.
    Mis see siia puutub? Kindlasti on klubipiletid & baarileti alko kallim, aga mitte nii palju kordi, kui seda on palk.
    Eestis on mingi standardse odava koksi hind baaris kõrgem kui keskmise eestlase tunnipalk, ja sa tahad veel kallimaks neid teha. Oled kursis sellega, kuidas USA üritas alkokeeldu rakendada eelmise sajandi hakul? Lõppes õnnelikult?

Comment

• ranka
      Miljon Põhjust Kodus Olla
      • Sep 2008
      • 36444

Algselt postitas fyte Vaata postitust
      Mis see siia puutub? Kindlasti on klubipiletid & baarileti alko kallim, aga mitte nii palju kordi, kui seda on palk.
      Eestis on mingi standardse odava koksi hind baaris kõrgem kui keskmise eestlase tunnipalk, ja sa tahad veel kallimaks neid teha. Oled kursis sellega, kuidas USA üritas alkokeeldu rakendada eelmise sajandi hakul? Lõppes õnnelikult?
      Ei ma ei ole kursis sellega ja ma ei väidagi, et tänasel päeval sellise palga juures hindu kergitada on riigile +EV. Makse saab samapalju aga lokkama hakkab põrandaalune viinaäri. Kas seda siis ise villimisega või näiteks Venemaalt üle piiri tuues korraliku aga ilma Eesti maksumärkideta viina. Aga ma väidan, et Eesti riik oleks võinud pärast metanoolitragöödiat natuke jõhkramat vinti keerata aktsiistõstmisega.

Ilmselgelt seda ei saaks teha järgmine päev, või järgmine kuu aga aastake oleks paras olnud. Võib-olla ka keerati, ma ei ole sellega kursis aga minu arvates tänasel päeval on alkohol ikka megaodav võrreldes muude hindadega. Ei jää poest ostmata kellegil sai, leib, vorst, õlu ega pudel viina olenemata palgast.

Comment

• Fabulous
        Pokkerihai
        • Jan 2010
        • 2674

Viimaste aastatega on alkoholi hind tubli 30-40% küll tõusnud (inflatsiooni ei arvesta). Ma mäletan näiteks, et 2007 lõpp/2008 algus maksis poolene Laua viin umbes 50eek, aga nüüd maksab kusagil €4.5 kanti.

Comment

• ranka
          • Sep 2008
          • 36444

Algselt postitas Fabulous Vaata postitust
          Viimaste aastatega on alkoholi hind tubli 30-40% küll tõusnud (inflatsiooni ei arvesta). Ma mäletan näiteks, et 2007 lõpp/2008 algus maksis poolene Laua viin umbes 50eek, aga nüüd maksab kusagil €4.5 kanti.
          Kui mina veel kooliõpilane olin, see oli 8 aastat tagasi siis 50 krooni eest sai lauaka + mahla. Täpselt 50 oli! See näitab, et alkoholi aktsiis on tõusnud väga vähe ja minu arvates see ei ole normaalne.

Comment

• camu
            Super Moderaator
            • Jan 2009
            • 3411

Sa teed selle sõpsidega põhjani ja siis jooksed peole, kus hakkavad kulud: takso, klubi piletid, peokestvus jne.
            Alkoholi kui lõõgastusvahendi tarbmine kodus ei tähenda automaatselt klubides käimist. Usun, et enamik inimesi tarbib alkot just kodus. Kas peale tööd teleka ees paar õlut või naisega veini või klaasike viskit. Mis iganes.
            See, et sa alkoholi võrdustad automaatselt peoga peatänaval on veidi meelevaldne.

Comment

• ranka
              • Sep 2008
              • 36444

aa ja ma ise tarbin alkot väga palju, väga palju. See tähendab, et mu arvamus ei ole kuidagi mõjutatud ja €30 0.5l rummipudeli eest välja käia ei ole palju. Maybe mu arvamus niipalju mõjutatud, et ma jõuan seda omale lubada, mine sa tea.

Comment

• ranka
                • Sep 2008
                • 36444

Algselt postitas camu Vaata postitust
                Alkoholi kui lõõgastusvahendi tarbmine kodus ei tähenda automaatselt klubides käimist. Usun, et enamik inimesi tarbib alkot just kodus. Kas peale tööd teleka ees paar õlut või naisega veini või klaasike viskit. Mis iganes.
                See, et sa alkoholi võrdustad automaatselt peoga peatänaval on veidi meelevaldne.
                Ei vaidle vastu. Ma ütlen, et ma võin eksida aga ma väidan, et alkohol on liiga odav.

Comment

• camu
                  Super Moderaator
                  • Jan 2009
                  • 3411

Kui mina veel kooliõpilane olin, see oli 8 aastat tagasi siis 50 krooni eest sai lauaka + mahla. Täpselt 50 oli! See näitab, et alkoholi aktsiis on tõusnud väga vähe ja minu arvates see ei ole normaalne.
                  Hetkel on liviko poes lauaka hind umbes 72 krooni (4.75€) sinna mahl juurde, ütleme 1€ ja kogukulu 5.75 eurot, ehk u. 87 krooni.
                  Kui mu arvutused mind ei peta, teeb see hinnatõususuks 74%.

Comment

• ranka
                    • Sep 2008
                    • 36444

Algselt postitas camu Vaata postitust
                    Hetkel on liviko poes lauaka hind umbes 72 krooni (4.75€) sinna mahl juurde, ütleme 1€ ja kogukulu 5.75 eurot, ehk u. 87 krooni.
                    Kui mu arvutused mind ei peta, teeb see hinnatõususuks 74%.
                    IMO ma vaidlen hetkel teemas, kus mul ei ole fakte ega tõestusi ja olen suht fish. Mulle ei meeldi vaielda ega huupi pakkuda. Ma isegi ei oska öelda, kas see 74% on väike, keskmine või suur tõus kaheksa aasta peale! Ma ütlesin, et alko on IMO liiga odav aga seegi ei pruugi olla objektiive arvamus.

Seega ma taandun enne kui lolliks teen.

Comment

• qbj0hn
                      Auk on auk. FAKT!
                      • Nov 2008
                      • 7091

Ei tea, endal on küll tunne, et julmalt ikka tõusnud.
                      Vanasti sai 100.- eegiga solid võtt maha panna. Täna võib selle 6.50€ endale sisse istuda.

Comment

• fyte
                        Pokkerihai
                        • Jun 2010
                        • 3378

IMO ma vaidlen hetkel teemas, kus mul ei ole fakte ega tõestusi ja olen suht fish. Mulle ei meeldi vaielda ega huupi pakkuda. Ma isegi ei oska öelda, kas see 74% on väike, keskmine või suur tõus kaheksa aasta peale! Ma ütlesin, et alko on IMO liiga odav aga seegi ei pruugi olla objektiive arvamus.

Seega ma taandun enne kui lolliks teen.
                        Point on selles, et alko ON juba piisavalt kallis. Cmon, standard linnaskäik läheb €50-100, kui täis juua. Mediaankeskmine palk on miski €26-27 päevas... Ehk kui inimene teeb nii 4-5x kuus, siis läheb kuskil pool kuu palka pidutsemise alla - on see odav või?

Comment

• ranka
                          • Sep 2008
                          • 36444

Algselt postitas fyte Vaata postitust
                          Point on selles, et alko ON juba piisavalt kallis. Cmon, standard linnaskäik läheb €50-100, kui täis juua. Mediaankeskmine palk on miski €26-27 päevas... Ehk kui inimene teeb nii 4-5x kuus, siis läheb kuskil pool kuu palka pidutsemise alla - on see odav või?
                          Ma arvan tõesti, et ma vaidlesin vale koha peal ehk ma ei oska ennast panna inimese olukorda, kes saab mediaankeskmist.

EDIT: Ehk kogu mu arvamus oli liiga esnesekeskne ja egoistlik.

Comment

• Vandalar
                            Pokkerihai
                            • Oct 2008
                            • 3577

Ma tahaks selle "hullarisse" sattumisega seoses ütelda, et sinna võib sattuda ka muude asjade pärast kui kanep. Pluss veel see asjaolu, et siiamaani on pmst. igale kanepiga vahele jäänud või sellega kokku puutunud inimesele konkreetselt peale surutud või "soovitatud" kuskile ravile minna. Sellega saavutatakse kaks eesmärki:
                            1)ravile läinud inimese toimikusse jääb kirje, mille pärast "ravile" mindi ning kui selleks on kanep kirja pandud, siis on ka ametlik statistika ka kohe olemas, millega on hea kõigi ees vehkida ja sellega kinnitada kanepi ohtlikkuse teooriat. Ehk ostke alkot ja kõike seda, mida apteegist kahe käega jagatakse usinalt edasi.
                            2)Inimene, kes on kuskil "hullaris" istunud võib üsna kergelt kaotada usaldusväärsuse või respekti inimeste silmis ning sellega summutatakse ka usinamad hääled üsna kerge vaevaga ära.
                            Suhtumine kanepi tarvitajasse ja selle eest karistatud inimesesse seaduse tasandil on meie Eestis selline nagu kunagi oli suhtumine neegerorja IMO. Teadus ütleb, et 2+2=4, riik ütleb, et 2+2=5 ja kogu lugu, nii lihtne ongi.

Comment

• Provoker
                              Pokkerihai
                              • Jan 2009
                              • 3067

miilline see riigi suhtumine, siis peaks olema, kui sina (eks)kasvataja ja tarbijana ei saa arugi, et midagi valesti oleks teinud. Kõik teised on pahad.

Comment

• N1x0n
                                Jube Noob
                                • Jun 2011
                                • 155

Algselt postitas Provoker Vaata postitust
                                miilline see riigi suhtumine, siis peaks olema, kui sina (eks)kasvataja ja tarbijana ei saa arugi, et midagi valesti oleks teinud. Kõik teised on pahad.
                                A mida valesti üks kasvataja /tarbija teeb ?

Comment

Working...