Re: Seletada ühe lõiguga skeptilisele inimesele positsioonide tähtsust.
Kui palju on inimene pokkerit mänginud ja kas ta praegu aktiivselt mängib ka? Pokker on nii situatsioonikeskne mäng positsioon aitab meil teatud olukorras situatsiooni enda kasuks pöörata, sealt ka kasumlikkus. Pokker on puuduliku informatsiooni mäng ning positsioon annab meile palju rohkem informatsiooni vastaste mängu kohta.
Võin tuua vabalt veel näiteid. Mina olen tight image solid player. Mina istun positsioonil UTG ( big blindist kohe vasakul ). Ma olen terve mängu foldinud ja mind on nähtud tõstmas ainult heade kätega (AK,AQ, QQ jne). Minule jagatakse kaardid ja ma vaatan, mul on käes 4
6
. Mina raisen 4xbb. Ja kogu laud foldib. Mina korjan blindid spekulatiivse käega.
Mina istun positsioonil CO ja mul on käes J
8
. Enne mind on tulnud raise ja enne seda reraise. Mina foldin selle käe, sellepärast et ma näen et enne mind on olnud mingi tegevus mis annab märke, et vastastel võib olla hea käsi ( ei pruugi alati aga panustamine viitab sellele)
Sama olukord ja ma olen Button. Mul on käes täpselt sama käsi. Kõik on foldinud ja mina teen raise. Miks? Sellepärast, et mul on small ja big blindi üle positsioon. 1) Tegutsen enne neid, mõjutades nende mängu käiku. 2) Postflopil tegutsen peale neid ja näe mida nemad teevad, ning vastavalt sellele teen otsuseid.
Samas.
Tunnen ise selliseid kes on uhkust täis ja arvavad, et raamatutes kirjutatu on täielik möla ja mõttetu jutt. Ka igasugused strateegilised reeglideid ei võta nad kunagi omaks. Selliste inimesele pole eriti mõtet seletada miks üks või teine asi hea on. Ma loodan, et ta jätkab oma ilma positsiooni tundmiseta mängu ka edaspidi ning ma loodan, et ma kohtan teda lauas ja võtan tal nupud ära.
Kui palju on inimene pokkerit mänginud ja kas ta praegu aktiivselt mängib ka? Pokker on nii situatsioonikeskne mäng positsioon aitab meil teatud olukorras situatsiooni enda kasuks pöörata, sealt ka kasumlikkus. Pokker on puuduliku informatsiooni mäng ning positsioon annab meile palju rohkem informatsiooni vastaste mängu kohta.
Võin tuua vabalt veel näiteid. Mina olen tight image solid player. Mina istun positsioonil UTG ( big blindist kohe vasakul ). Ma olen terve mängu foldinud ja mind on nähtud tõstmas ainult heade kätega (AK,AQ, QQ jne). Minule jagatakse kaardid ja ma vaatan, mul on käes 4
6
. Mina raisen 4xbb. Ja kogu laud foldib. Mina korjan blindid spekulatiivse käega. Mina istun positsioonil CO ja mul on käes J
8
. Enne mind on tulnud raise ja enne seda reraise. Mina foldin selle käe, sellepärast et ma näen et enne mind on olnud mingi tegevus mis annab märke, et vastastel võib olla hea käsi ( ei pruugi alati aga panustamine viitab sellele)Sama olukord ja ma olen Button. Mul on käes täpselt sama käsi. Kõik on foldinud ja mina teen raise. Miks? Sellepärast, et mul on small ja big blindi üle positsioon. 1) Tegutsen enne neid, mõjutades nende mängu käiku. 2) Postflopil tegutsen peale neid ja näe mida nemad teevad, ning vastavalt sellele teen otsuseid.
Samas.
Tunnen ise selliseid kes on uhkust täis ja arvavad, et raamatutes kirjutatu on täielik möla ja mõttetu jutt. Ka igasugused strateegilised reeglideid ei võta nad kunagi omaks. Selliste inimesele pole eriti mõtet seletada miks üks või teine asi hea on. Ma loodan, et ta jätkab oma ilma positsiooni tundmiseta mängu ka edaspidi ning ma loodan, et ma kohtan teda lauas ja võtan tal nupud ära.
TC
Comment