muruntau - projekt noliferist edukaks inimeseks [Low stakes HU Cash]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • pikk28
    Klubi Liige
    • Oct 2008
    • 6695

Re: muruntau - projekt noliferist edukaks inimeseks [Low stakes HU Cash]

gl ka minu poolt! superb post kindlasti!

Comment

• rohelinekonn
      Klubi Liige
      • Nov 2008
      • 3808

deep shit, tore midagi sellist lugeda kah siit foorumist. Olen kindel et paljud said inspiratsiooni sinu postitusest eks hoia kursis meid kui +ev on ja kuidas endale lubaduset täitmine läheb.

Comment

• camu
        Super Moderaator
        • Jan 2009
        • 3411

Tundsin selles pikas postituses väga palju ennast ära.
        Kahju mõneti!

Comment

• soouni
          Grinder
          • Jul 2010
          • 771

Väga nice ostsin ka endale taolise raamatu kuu aega tagasi endale ja ütlen, et väga nuts. Endale soetasin Paul Mckenna raamatu 'Muuda oma elu seitsme päevaga'
          Väga kasulik!

Keep up good work!

Comment

• junkman
            Jube Noob
            • Mar 2010
            • 156

Super post!
            Edu sulle!!

Comment

• atsetoon
              Joomas õlut Atsetooniga
              • May 2009
              • 1105

respect!

Comment

• muruntau
                • Jan 2009
                • 4325

Loen just järgmist Covey raamatut, "8. harjumus" ja sain just ühe ahhaa efekti, mida tahaks jagada.

Teemaks oli distsipliin. Enamusele inimestest seostub distsipliin vabaduse puudumisega, see "tapab spontaansust" või "distsipliin on kohustus, mitte vabadus." Vabadus tähendab nende jaoks tihti tähtsamate pikaajaliste sihtide ja kohustuste unarusse jätmist, et anduda lühiajalistele naudingutele, et neil on vabadus valida hetkenaudingud.

Tegelikkuses on asi hoopis vastupidi. Need, kes suudavad enda lühiajalised ihad maha suruda, töötada pikaajalise eesmärgi nimel, ainult nemad on tõeliselt vabad. Distsiplineerimatud inimesed on enda tujude, himude ja kirgede orjad, kes vajavad järjest suuremat pauku, et kaiff kätte saada. Distsiplineeritud inimene aga saab "paugu" kätte ka eneseteostusest tööl, hobis, kus iganes, tal on võimalik valida palju erinevamate meelelahutusviiside vahel, sest ta oskab neid nautida (nt minul ei ole vabadust minna ooperisse, sest ma ei oska seda nautida), ta on õppinud neid nautima. Rääkimata sellest, et distsipliiniga kaasnev kõrgem rahaline sissetulek annab suurema valikuvabaduse.

Mitte midagi täiesti uut ja ootamatut, aga umbes selliselt väljendatuna oli see minu jaoks tõsine motivatsiooniboost.

Edit: Kõige tähtsam jäi distsiplineeritud inimese vabaduse suhtes ütlemata. Tal on võimalus valida ka eitav vastus naudingule. Ja see ongi tõeline vabadus.
                Last edited by muruntau; 04.11.10, 23:49.

Comment

• muruntau
                  • Jan 2009
                  • 4325

Käisin taas jooksmas täna, kolmas päev järjest siis. Seekord juba 2,5km, varem tegin 1,5-2km. Mis aga veelgi positiivsem on, on see, et seekord ma peaaegu ei pidanudki sundima end jooksma minema. See hakkab harjumuseks muutuma. Väga positiivne selles suhtes, kui kasulik tegevus kinnistub niimoodi, et ei pea selle peale enam mõtlema ja seda tehes saab vabalt muude asjade peale mõelda. Kusjuures mõned kuud tagasi tuli mulle umbes korra kuus pähe, et võiks jooksmas käia, aga tegudeni ei jõudnud kunagi. Mõtteviisi, paradigma muutmine on ikka väga võimas asi. Nagu väljend on: "See avastus on evolutsiooniline, aga tulemus on revolutsiooniline."

Kehv lugu on see, et lugenud olen täna vähem kui plaanisin ja arvuti taga olen olnud veidi kauem kui plaanisin. Peab end veel rohkem sundima.

Comment

• peete82
                    Vana Tegija
                    • Jan 2010
                    • 1310

respect, mees.

Kas sa tööle ei ole mõelnud minna? Et nagu kaasneks parem sotsiaalne suhtlus vms.
                    Kas iga päev jooksmine liiga ülekoormav ei ole?

Comment

• Helmps
                      Grinder
                      • Oct 2008
                      • 828

Algselt postitas peete82 Vaata postitust
                      respect, mees.

Kas sa tööle ei ole mõelnud minna? Et nagu kaasneks parem sotsiaalne suhtlus vms.
                      rahulikus tempos, kerge sörkjooks kindlasti ei ole.

Comment

• Provoker
                        Pokkerihai
                        • Jan 2009
                        • 3067

ma hakkasin ka paari nädala eest jooksma. Viimati oli selline kogemus sõjaväes. Esimene kord lasin mingi 1,8km teisel korral juba 4 juurde ning vähem eriti ei tahagi joosta kuna pool tunnikest tundub kuidagi väheks jäävat. Pigem panen ühe ringi veel otsa varsti.

Comment

• muruntau
                          • Jan 2009
                          • 4325

Algselt postitas peete82 Vaata postitust
                          respect, mees.

Iga päev mõistlikult tehes ei ole kindlasti liiga koormav. Peab enda piire teadma hästi.

Töö kohta nii palju, et need kohad, mida tahaksin, neile ei ole mul piisavalt kvalifikatsiooni ja need mida ma saaksin, neid ma jälle ei taha. Ma üritan end jõudu-mööda täiendada ja mõned ideed mul mõttes liiguvad ka, kuhu edasi minna, aga liiga vara on neist rääkida. OO teemasse tegin soovitusi ja usun, et oleksin neile mängijate seisukoha esindamisel piisavalt kasulik, et mõistlik palk välja õigustada. Aga sinna ei tahaks ma minna nii, et ei saaks reaalseid win-win lahendusi mõlemale poolele pakkuda ja ettevõttele ka reaalselt kasulik olla. Seal tahaks olla otsustusprotsessis aktiivne lüli.

Nädalavahetusel sai Tartus sugulastel külas käidud üle pooleteise aasta ja ka ülikooliaegsete sõpradega kokku saadud.

Kõigepealt siis probleemidest, milles teatavasti peituvadki väljakutsed ja võimalused (kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem, või kuidas see väljend oligi):
                          Ei suutnud veel saada eriti head kontakti enda vanade sõpradega, vana keemia oli kaduma läinud. Osalt mu kehvenenud suhtlemisoskuse tõttu, osalt ahenenud silmaringi tõttu.
                          Esimese osa vastu aitab ainult rohkem suhtlemist. Üritangi mõlemat kombineerides paremate tulemusteni jõuda. Kui kolm enese efektiivsemaks muutmise raamatut läbi on, hakkan rohkem tähelepanu pöörama ka ilukirjandusele, ajaloole, majandusele ja teistele teemadele, mis on mulle ikka huvi pakkunud. Samuti kvaliteetfilme rohkem vaatama, esimene on juba tõmmatud:"Au Revoir les enfants." Alguses võib küll raske olla end sundida filmi lõpuni vaadata, aga usun, et tulen ikka toime sellega.

Positiivse poole pealt tuleb kindlasti välja tuua see, et kuigi käisin Tartus kõik urkad läbi, ei tekkinud mul kordagi isegi kiusatust alkoholi järele. Suutsin ainult jõhvikamahla libistades isegi zavoodi välja jõuda ja alles kella kuue paiku magama saada. Muide, reede oli vist mu elus esimene kord, kus ma ise kaine olin sel ajal kui teised jõid. Seega veel üks reaalne muutus on toimumas. Tänan siinkohal taaskord "7 harjumuse" raamatut. Nagu ütles ka Einstein (ligikaudu nii): Meie ees seisvaid kõige suuremaid probleeme ei ole võimalik lahendada sellelt mõtteraamistikult, millelt need probleemid on tekkinud." Väga tõsi ja enda mõttemaailma muutmine on ikka väga efiektiivne viis reaalsete muutuste saavutamiseks.

Paar asja veel:
                          Üritan endale hetkel selgeks teha Google Calendar'i, et paremini enda aega planeerida ja kõik vajalikud tegevused sobivale ajahetkele panna. Täna esimest korda kasutan seda ja päris mõnus on, distsiplineerib oluliselt paremini, kui lihtsalt teades, et see päev on need asjad vaja ära teha.
                          Suitsetamine: kui praegune pakk läbi saab, jätan maha.

Mängu poole pealt: rohkem bumhunti, rohkem A game'i ja vähem eestlastega madistamist ja neile raha spewimist.

Teeksin siinkohas ka Pokkeriprode Tallinna Jalgpallile reklaami: väike samm inimkonna jaoks, aga suur samm sinu jaoks. Tulge!

Comment

• raunsz
                            Vana Tegija
                            • Jan 2010
                            • 1492

Tubli, et jooksed! Väga hea aeroobne koormus.
                            pole kogu topicut lugenud, Sa kuskil kõrgkoolis ei käi?

Comment

• muruntau
                              • Jan 2009
                              • 4325

Algselt postitas raunsz Vaata postitust
                              Tubli, et jooksed! Väga hea aeroobne koormus.
                              pole kogu topicut lugenud, Sa kuskil kõrgkoolis ei käi?
                              TÜ filosoofia jäi pooleli.

Comment

• CTXrix
                                Grinder
                                • Oct 2008
                                • 689

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
                                "Meie ees seisvaid kõige suuremaid probleeme ei ole võimalik lahendada sellelt mõtteraamistikult, millelt need probleemid on tekkinud."
                                Viimase aja parimaid tsitaate, mida lugenud olen.

Väga sümpaatne päevik ja tekst sul siin. Edu!

Comment

Working...